fbpx ‚úÖHjemmelavetūüćękinder√¶g (chokolade√¶g) | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet kinderæg (chokoladeæg)

Hjemmelavet kinderæg (chokoladeæg)
Sidst ændret:
Tirsdag den 17. november, 2020 - 13:35
Beskrivelse

Hjemmelavet chokoladeæg. Så bliver det da ikke mere hyggeligt. 

Det kræver faktisk kun 2 ingredienser og det smager så godt.

Min datter Karen elsker Kinderæg og det ypperste når man skal have fredagsslik. 

Jeg synes det er hyggeligt at have hende med i k√łkkenet og lave kager, s√• selvf√łlgelig skulle hun da v√¶re med til selv at pr√łve at lave hendes egne chokolade√¶g.

Vi fik dog ikke puttet leget√łj ind i dem, men det skal vi helt sikkert pr√łve n√¶ste gang.

Jeg fik 4 store chokolade√¶g og 4 sm√• (Kinder√¶g st√łrrelse) ud af opskriften.

Jeg brugte bageforme fra Bagetid, som jeg var ret begejstret for, så dem vælger jeg at reklame for her:

  • Lille form (Kinder√¶g st√łrrelse. Kan k√łbes her.
  • Stor form (nok lidt mere p√•ske√¶g-agtig). Kan k√łbes her.

Jeg havde en del chokolade til overs, men det har jeg som regel når jeg tempererer, da jeg hellere vil bruge for meget end for lidt. Chokoladen kan jo sagtens genbruges en anden gang.

Hjemmelavet kinderæg

Sværhedsgrad
Udbytte
8 stk.
Ingredienser
350 g Mælkechokolade (lys chokolade)
Vejledning

Jeg har en anden opskrift hvor jeg forklarer godt hvordan man tempererer chokolade, b√•de lys,¬†m√łlke- og hvid chokolade. Der er b√•de en vejledning til hvordan man bruger "snydemetoden" i mikrob√łlgeovnen og hvordan det g√łres over et vandbad. Opskriften p√• det hele kan du l√¶se her.

 

Mælkechokoladeskallen

Start med at temperere dit mælkechokolade. 

Placer et stykke bagepapir p√• k√łkkenbordet.

H√¶ld chokoladen i din √¶ggeskalleforme og k√łr det godt rundt, s√• det hele bliver d√¶kket til. Bank den ned i bordet et par gange. Det fjerner evt. luftbobler.

Vend den om slå på bagsiden med noget hårdt (f.eks. en grydeske), så chokoladen drypper af og ned på bagepapiret. 

Brug herefter en paletkniv (gerne tynd) til at skrabe alt chokoladen af kanterne og ned på bagepapiret. 

Lad nu chokoladen, b√•de p√• bagepapiret og i skallerne st√łrkne. Husk det p√• bagepapiret sagtens kan genbruges til en anden gang. Det fejler ikke noget.

 

Hvid chokoladelaget

Tempererer den hvide chokolade. Hvid chokolade er en del sv√¶rere at arbejde med, is√¶r fordi at arbejdstemperaturen p√• chokoladen kun er 29 grader. Det g√łr det lidt mere stift og sv√¶rere at sm√łre p√•. N√•r man har en ut√•lmodig 4 √•rig til at hj√¶lpe sig, s√• g√łr det ogs√• lidt ved ens finish. Men skidt med det, hun hyggede og resultatet blev super godt, selvom de selvf√łlgelig kunne have st√•et lidt mere skarpt.¬†

H√¶ld den hvide chokolade i formene med m√¶lkechokoladen og k√łr den godt rundt. Det kan godt v√¶re lidt sv√¶rt, s√• brug evt. en pensel til at f√• det godt fordelt hele vejen rundt.

Lad det st√łrkne.

 

N√•r skallerne er st√łrknet, s√• skal du forsigtigt banke skallerne ud af formene. Hvis chokoladen er tempereret forkert eller du har lidt chokolade op ad kanten, s√• vil du ikke kunne f√• dem ud.

 

Samling af kinderæg

Varm en pande op på middel varme eller brug en lun bradepande fra ovnen af til at smelte den ene inderside med.

Nu kan du let sætte den ovenpå en anden skal og brug evt. fingrene til at få det til at se pænt ud.

Husk du sagtens vil kunne l√¶gge et stykke leget√łj ind i inden du samler dem.

Hjemmelavet kinderæg


Hjemmelavet kinderæg

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier