Hjemmelavet farfalle (pastasløjfer/sommerfugle)

Hjemmelavet farfalle (pastasløjfer/sommerfugle)
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:32
Beskrivelse

Mit første forsøg, både med tofarvet pasta og farfalle (sløjfer).

Min mand og jeg kigger en del på mad på Instagram og i den forbindelse har han tit snakket om hvor flot han synes at to farvet pasta er, og spurgt mig ind til om jeg ville prøve at lave det.

Så skete det endelig at vi havde en hel lørdag uden vores små børn, så det blev selvfølgelig fejret (som vi altid gør) med at stå i køkkenet hele dagen. Det er faktisk utrolig hvor effektiv man kan arbejde uden at skulle løse kriser og blive spurgt om tusinde ting samtidig.

Vi fik selvfølgelig først ideen til at farve pastaen efter besøget hos fiskemanden om formiddagen, så det med at bruge blæksprutteblæk eller lignende blev erstattet af pastafarver i stedet for.

Farfalle betyder sommerfugl. Pastaen er god til retter med cremet saucer, da de let kan hænge fast på pastaen.

Hjemmelavet farfalle (pastasløjfer/sommerfugle)

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
1 time, 34 minutter
Ingredienser
1 Æg
100 g Tipo 00 (eller durummel)
  Pastafarve (evt. gul farve)
1 Æg
100 g Tipo 00 (eller durummel)
  Pastafarve (evt. rød farve)
  Mel (til udrulningen)
Vejledning

Hvis du ikke ønsker at gøre dine pasta tofarvede, så skal du selvfølgelig bare lave dejen af 2 æg og 200 gram mel.

Placer 100 gram mel på dit rengjorte køkkebord.

Lav en fordybning i midten som du slår hele ægget ned i.

Tag en gaffel og pisk stille og rolig ægget mens du lidt ad gangen skubber lidt mel ind i ægget. Kom pastafarve i (hvis du ønsker det) og pisk videre. 

Du når til et punkt hvor du ikke kan piske med gaflen mere. 

Fjern overskyndede dej fra gaflen og brug hænderne til at ælte resten sammen, indtil du har en fin og rund dej. Det kan nemt tage op til 5 minutter, men jeg lover dig at det er arbejdstiden værd.

Pak den ind i film og læg den på køl i køleskabet i cirka 1 time.

Gentag samme proces med 100 gram mel og en æggeblomme og en anden farve og sæt også det på køl.

Tag dem ud af køleskabet og nu skal dejene rulles. Hvis du har en pastamaskine er det selvfølgelig lettest, men du kan sagtens lave et godt resultat med en kagerulle.

Rul først den ene farve tyndere og tyndere på pastamaskinen. Den må gerne være ret tynd. Husk at bruge en del mel, så den ikke klistrer sammen eller fast til bordet eller pastamaskinen.

Gentag processen med den anden farve.

Med en lille skarp kniv skærer du nu 4 striber på den lange led i begge farver.

Sæt dem op sammen, enten 2 og 2 eller 4 på en gang. Det kommer an på hvor let du har ved at styre en bred rulle.

Brug nu en klejnespore til at skære på tværs, så du får de fine mønstre på siderne.

Skær dem nu i firkanter på cirka 3 x 3 cm.

Hver firkant skal trykkes sammen på midten, så de bliver til farfalle (sommerfugle/sløfjer).

Dæk et spækbræt til med mel og kom hver enkel farfalle over på det. Drys gerne noget mel på toppen også.

Kog den friske farfalle i 3-4 minutter i meget saltet vand. Hvis du ønsker det, så kan du også komme en knivspidsfuld salt i pastadejen i stedet for, så behøver du ikke at salte vandet så hårdt.

Det blev flere farfalle end vi kunne spise os to, så jeg lod en del stå og tørre på spækbrættet til dagen efter.

De tørre farfalle blev kogt i 8 minutter dagen efter og vores børn var begejsteret.

Hjemmelavet farfalle (pastasløjfer/sommerfugle)

Hjemmelavet farfalle (pastasløjfer/sommerfugle)

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier