fbpx ✅Hjemmelavet churros | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet churros

Hjemmelavet churros
Sidst ændret:
Fredag den 29. maj, 2020 - 11:00
Beskrivelse

Min opskrift på Churros.

Churros (eller spanskrør som de hedder på dansk) er en friturestegt (dybstegt) kagedej, der i bund og grund minder om vandbakkelse. 

De spises typisk med kanelsukker eller flormelis på.

I Spanien spises de typisk til morgen hvor de dyppes i varm chokolade.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
5 dl Vand
60 g Smør
50 g Sukker
1 tsk Salt
1 tsk Kanel
350 g Hvedemel
2 Æg
1 l Olie (smagsneutral (til stegningen))
  Flormelis (til at drysse henover bagefter)
Vejledning

Bland vand, sukker, salt, smør, vanilje sammen i en gryde.

Sæt gryden på et varmt blus og varm det op indtil smørret er smeltet og det begynder at småboble.

Hæld melet i og pisk massen sammen, så den er så glat som muligt.

Rør et æg i et ad gangen, og pisk indtil dejen er blød og smidig.

Stil dejen i køleskabet i cirka 25 minutter, så den bliver lidt fastere.

Lav en friture med olien (varm den op til omkring 180 grader - hvis du gør det i en gryde, så kan du tjekke om den er varm nok ved stikke træsiden fra en tændstik eller et brødstykke ned i olien - det skal syde omkring det for at den er varm nok).

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Lad dine churros koge i olien i et par minutter til de er gyldenbrune.

Vend dem undervejs.

Læg de færdige churros på fedtsugende papir.

Drys med flormelis og server straks.

Kilde

Følg mig på Instagram her

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier