fbpx 🥨 Hjemmelavet Brezel 🥨 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet Brezel

Hjemmelavet Brezel
Sidst ændret:
Fredag den 27. december, 2019 - 09:54
Beskrivelse

Brezel, bretzel eller pretzel, kært barn har mange navne.

Brødet er dog det samme om du får den på en tysk banegård eller som streetfood i New York.

Denne dejlige kringle er lidt en blanding af en saltstang og et bagværk og er super god som en snack eller sammen med en god øl.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
2 dl Mælk (Lunken)
25 g Gær (Kan erstattes med en halv pakke tørgær)
450 g Hvedemel
50 g Smør (I små tern)
1⁄2 tsk Salt
3 spsk Natron
1 l Vand
  Groft salt (Til pynt af Brezel)
Vejledning

Opløs gæren i den lunkne mælk. Ælt salt, mel og de små smør tern ind i dejen, til den er galt og blank.

Lad dejen hæve i 30 min.

Brezel

Del dejen i 10 kugler, og rul dem til lange pølser på ca. 50 cm.

Hvor hver pølse er lidt tykkere på midten.

Sno de to ender ind over hinanden, så der kommer en dobbelt snoning.

Og fold de to ender ind mod midten, så der dannes en kringle med dobbelt snoning.

Brezel

Bring Vang og natron i kog. Lad hver Brezel koge i 20 - 30 sekunder, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Brezel

Drys hver Brezel med groft salt.

Bag dem ved 180 grader i 20-25 minutter.

Brezel

Hjemmelavet Brezel

Noter

Er du til tyske øl, så tjek den her hjemmeside der sælger dem.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Brezel
Opskrift
Anette
Alt du skal vide om tysk mad
Artikel
Redaktion

Kommentarer

Tak for en smuk og ligetil opskrift ! Jeg har lige lavet min første plade og selvom jeg var i panik over om dejen mon var for tør så er de blevet sådan Nogle fine ravgyldne små kringler. jeg er henrykt!!! 😁

kan de mon laves med en god bayersk weissbier som gær erstatning??? 🤔😇

søn, 09/06/2019 - 13:48 Permalink
Per Asmussen

Som svar til af Hedvig

Hej,
Tusind tak for din tilbagemelding - det er vi super glade for at høre :-)
Jeg ved faktisk ikke om det kan erstatte gær, men prøv dig da frem - måske med en halv mængde gær og weissbier og husk endelig at melde tilbage om det lykkedes!

fre, 14/06/2019 - 12:51 Permalink

Er i gang med at lave bretzels for første gang og jeg tænkte på om man kan fryse dem rå og så bage dem som man skal bruge dem til? 
i så fald skal det så være før eller efter kogning? 

man, 03/02/2020 - 15:51 Permalink