fbpx ✅Hjemmelavet🍎æbleeddike | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet æbleeddike

Hjemmelavet æbleeddike
Sidst ændret:
Onsdag den 26. august, 2020 - 09:53
Beskrivelse

Hjemmelavet æbleeddike, lavet med kun 3 ingredienser. Så bliver det ikke meget lettere.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn bålmad", skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram. De skriver følgende om opskriften:

"Dette er vores “go-to”-eddike, et oplagt sted at få brugt havens nedfaldsæbler (ikke de rådne, selvfølgelig, men de stødte og let ormædte kan sagtens du). Det er vigtigt, at du ikke bruger sprøjtede æbler, da giften dræber de gærceller, som sætter eddikeprocessen i gang."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
1008 timer
Tid i alt
1008 timer, 30 minutter
Ingredienser
5 l Vand
500 g Sukker
15 Æbler (økologiske)
Vejledning

Kog vandet op med sukker og lad det blive helt koldt.

Skær æblerne i kvarter, men fjern hverken skræl eller kernehus.

Hæld sukkerlagen over æblerne i et glas eller en skål.

Læg noget tungt oven på æblerne, så de presses ned under væsken.

Lad dem stĂĄ ved stuetemperatur i minimum 6 uger, sĂĄ vil det blive til eddike af sig selv.

Når tiden er gået, og eddiken er klar til brug (test ved at smage på den), tappes al eddiken fra æblerne, som kasseres.

Eddiken hældes på rene flasker og kan holde sig i årevis.

Læs også
Eddike
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier