fbpx ✅Hjemmebagt glutenfri rugbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmebagt glutenfri rugbrød

Hjemmebagt glutenfri rugbrød
Beskrivelse

Mit til dato bedste hjemmebagte gluten og laktosefrie rugbrød 👍🏻

Virkelig dejlig konsistens, ikke for svampet og med skorpe 😊 kan klar anbefales.

Brød laves over 2 dage.

Udbytte
2 rugbrød
Forberedelsestid
10 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
12 timer
Ingredienser
9 dl Vand
25 g Gær
1 ds Øl (Glutenfri øl ( brugt Daura Dam, 330 ml - fåes i Føtex og Rema))
4 dl Yoghurt (Naturel og laktosefri)
1 spsk Sukker
1 spsk Sovsekulør
1 1⁄2 spsk Salt
30 g Husk
2 dl Gulerod (Fintrevet)
400 g Majsmel
Vejledning

Dag 1

På førstedag laves dejen. Jeg har kørt dejen på en røremaskine.

Start med at koge solsikkekernerne op med 6 dl vand.

Blandingen, både kerner og vandet brugt, skal køle ned inden det anvendes. 

Bland de tre resterende dl vand med øllen, op opløs gæren heri.

Tilføj herefter yoghurt, sukker, salt, sovsekulør, gulerod, solsikkekerne massen inkl vandet og græskarkerner i den våde masse. 

Bland nu de tørre ingredienser sammen (melet) og tilsæt dem. 

Kør blandingen mindst 15 minutter på røremaskinen.

Herefter stilles den på køl i mindst 10 timer. 

 

Dag 2

På anden dagen bager du.

Jeg brugte to store rugbrødsforme beklædt med bagepapir.

Bages i ca. 1,5 time ved 175 grader varmluft. 

Jeg fik 60 skiver ud af de to rugbrød 

Hjemmebagt glutenfri rugbrød

Hjemmebagt glutenfri rugbrød

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Glutenfri rugbrød med kerner
Opskrift
Lene Barner Dyg
Glutenfri rugbrød med grøntsager
Opskrift
Lene Barner Dyg
Glutenfri brød
Opskrift
Thomas
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen