fbpx 🍸Hindbær/rabarbergin | opskrifter | GastroFun.dk

Hindbær/rabarbergin

Hindbær/rabarbergin
Sidst ændret:
Tirsdag den 14. juli, 2020 - 07:57
Beskrivelse

Det her er min opskrift på hjemmelavet hindbær/rabarbergin!

Det er ikke en "i-sidste-øjeblik"-opskrift. Den tager nemlig fire uger at lave, men jeg lover, at det er ventetiden værd. Det bliver til den flotteste knaldrøde gin, og når man blander den med f.eks. tonic, så kan du servere vildt smukke og lækre lyserøde gin & tonics for gæsterne henover hele sommeren. Eller i hvert fald så længe der er gin tilbage :-)

Jeg kan altid bedst lide at lave tingene selv, det er hyggeligt, og det smager altid bedre!

Sværhedsgrad
Udbytte
75 cl
Forberedelsestid
10 minutter
Hviletid
672 timer
Tid i alt
672 timer, 10 minutter
Ingredienser
800 g Rabarber
4 1⁄2 dl Sukker
70 cl Gin (med hindbærsmag)
Vejledning

Til at begynde med skal du skylle/rense rabarberstænglerne og skære dem ud i stykker på cirka 2 centimeters længde.

Find en stor patentflaske og hæld alle rabarberne over i flasken sammen med sukker. Sæt låget på og stil det i køleskabet. Her skal det trække i 24 timer.

Når de 24 timer er gået, er det meste af sukkeret opløst, og en del af saften fra rabarberne ligger nu i bunden af flasken. Tilføj ginnen til flasken og rør lidt rundt i det.

Sæt det tilbage på køl. Her skal det stå og trække i fire uger, før det er klar til brug. Husk at røre i det engang imellem.

Du kan sagtens si rabarberne fra bagefter, men jeg lod dem blive i flasken. Det sker der intet ved.

Nu kan du bruge din hjemmelavede hindbær/rabarbergin til eksempelvis gin & tonics :-)

Læs også
Rabarber gin
Opskrift
Anette
Gin og tonic
Opskrift
Per Asmussen
Hyldeblomstlikør
Opskrift
Birgitte R.
Rabarber drink med vodka
Opskrift
Anne Mette Autzen
Rabarber sirup
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier