Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.
Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft.
Der er mere saft og kraft i dem.
Disse svinekoteletter er tilberedt i sous vide hvilket sikrer en ensartet og lækker tilberedning – hver gang.
Antal: Portioner
Herregårdskotelet i sous vide
Koteletter med skaft er altid at foretrække frem for koteletter uden skaft. Der er mere saft og kraft i dem og denne opskrift er hvordan du laver dem perfekt ved hjælp af sous vide teknikken.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 500 gram Svinekotelet med skaft (2 stk.)
- 0.5 stk. Spidskål
Jordskokkemos
- 100 gram Jordskokker
- 2 deciliter Fløde
- 13 gram Smør
- Krydderier salt, hvid peber, citronsaft og gastrik
Sådan gør du
Herregårdskotelet:
- Start med at gourmetsalte kødet. Det gøres ved at dække kødet med salt på begge sider og lade det stå i 30 minutter.
- Skyl kødet under den kolde hane for at fjerne salten.
- Tør kødet af og steg det hårdt i 30-45 sekunder på hver side.
- Krydr det med peber og vakuumpak det.
- Læg det derefter i din sous vide/vandbad på 59 grader i 1 time og 15 minutter.
- Kødet tages op og tørres godt af og steges i smør/olie kort tid på begge sider, så man får den flotte stegeskorpe uden at tilberede kødet mere, da kødet er tilberedt og mørt.
Jordskokkemos
- Skræl jordskokkerne og del dem i små stykker. Kog dem i vand (tilsat lidt citronsaft – det sørger for at de ikke misfarves) indtil de er bløde og vandet hældes fra.
- Pisk herefter de kogte jordskokker til en mos sammen med smør og fløde mælk, og smag til med salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.
Spidskål
- Spidsen flækkes mit over på langs. Derefter deles den igen og vi bruger 2 kvarte til denne opskrift.
- Smelt smør og olie på en pande og steg kålen på alle 3 sider så der er lidt stegeskorpe ved ret høj varme.
- Herefter skrues der ned for blusset og der tilføres lidt eddike og hvidvin. Lad det simre i 10-12 minutter hvor de vendes hver 3-4 minut og de er herefter klar til servering.
- Server det hele samlet.