fbpx Helstegt kylling i ovn 🐥🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Helstegt kylling i ovn

Helstegt kylling i ovn
Sidst ændret:
Tirsdag den 15. oktober, 2019 - 07:48
Sværhedsgrad
Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
Vejledning

Snit grønsager groft og kom dem i op i et ildfast fad sammen med hvidvin og kartofler, med en rist over.

Grønsager

Fjern rygraden fra kyllingen, ved at skære ned på hver side af den. Brug rygraden til at give smag til fonden, så den skal placeres sammen med grønsagerne.

Bred kyllingen ud med brystet opad.

Kylling

Skær smørret i mindre stykker, og fordel smøren inde under skindet.

Kylling

Krydr kyllingen med salt og peber og placer den på risten over grønsagerne. Steg den i 45 minutter ved 200 grader varmluft (hvis kyllingen ikke er var lagt ned og fået fjernet rygraden, så skal du regne med 15 minutters stegetid mere).

Tag kyllingen ud og lad den hvile.

Fjern rygraden og kasser den.

Blend grønsagerne sammen med fonden/ til saucen og sæt kartoflerne ind i ovnen og skru ovnen op på 225 grader grill.

Saucen skal have tilsat 1 dl fløde og smages til med salt, sukker, peber, citronsaft og eddike.

Når saucen er klar tages kartoflerne ud og kyllingen deles i passende dele - enten 4 eller 8 stykker.

Helstegt kylling

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sous vide hel kylling
Opskrift
Plindstrup
Hel landkylling i ovn
Opskrift
Anette
x