fbpx ✅Helstegt Kylling 🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Helstegt Kylling

Helstegt Kylling
Underrubrik
Serveret med gulerodspure, kartofler og sovs
Sidst ændret:
Tirsdag den 15. oktober, 2019 - 07:48
Beskrivelse

Vi giver dig en måde til at pifte din "lørdagskylling" op ved at stege en hel kylling i ovnen. Vi smører smør ind i mellem skindet og kødet samt fjerner rygraden inden stegningen, så du får en mere saftig og sprød kylling. Retten serveres med gulerodspure, ovnstegte kartofler samt en sovs lavet på grønsagerne.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 Løg
150 g Smør
1 dl Hvidvin
1 kg Kartoffel
500 g Gulerod
2 dl Fløde
2 dl Mælk
  Krydderier (Salt, peber, citronsaft, eddike)
Vejledning

Helstegt kylling i ovn

Snit grønsager groft og kom dem i op i et ildfast fad sammen med hvidvin og kartofler, med en rist over.

Grønsager

Fjern rygraden fra kyllingen, ved at skære ned på hver side af den. Brug rygraden til at give smag til fonden, så den skal placeres sammen med grønsagerne.

Bred kyllingen ud med brystet opad.

Kylling

Skær smørret i mindre stykker, og fordel smøren inde under skindet.

Kylling

Krydr kyllingen med salt og peber og placer den på risten over grønsagerne. Steg den i 45 minutter ved 200 grader varmluft (hvis kyllingen ikke er var lagt ned og fået fjernet rygraden, så skal du regne med 15 minutters stegetid mere).

Tag kyllingen ud og lad den hvile.

 

Gulerodspure

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker (gerne i cirka lige store stykker, da kogetiden så bliver nemmere at styre).

Kom gulerødder, fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog gulerødderne ved middel varme i ca. 30 min til gulerødderne er møre (det må ikke spilkoge).

Gulerodspure

Når gulerødderne er møre, kommes de op i en blender og blendes. Vent med at komme væske op til gulerødderne.

Kom lidt af mælke/fløden op til de blendede gulerødder ad gangen, og blend (samt tilsæt mere af væsken) til du har en lækker pure.

Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike 

Kom den blendede gulerodspure op i en ren gryde og hold den varm ved svag varme. 

Gulerodspuré

Gulerodspure

Kartofler

Skræl kartoflerne og kom dem en fadet sammen med rodfrugterne/grønsagerne i fadet under kyllingen. Der er væske i fadet i forvejen (hvidvin) hvilket gør at det bliver både stegt/dampet/kogt samtidig. 
Når grønsagerne/rodfrugterne tages ud af ovnen sammen med kyllingen, skal kartoflerne blive i ovnen i 10 minutter på grillfunktionen og få høj varme indtil resten af retten er klar.

Det gør at der kommer lidt sprødhed i dem.

Kartoffel

Sovs

Når kyllingen og al tilbehøret tages ud af ovnen, skal kyllingen hvile, kartoflerne tilbage i ovnen og resten (væden, gulerødderne, løgene og pastinakken) skal blendes fint og over i en gryde.

Varm massen op og hæld 1 dl fløde i.

Sovsen skal ikke tyknes, da grønsagsblandingen har gjort arbejdet for dig.

Smag sovsen til med salt, sukker, citronsaft, peber og eddike.

Den saft der bliver til overs i bunden af fadet/spækbrættet hvor kødet lægger til hvile skal også bruges i sovsen.

 

Servering

Del kyllingen i 4 eller 8 dele afhængig af hvad der giver mening for jer.

Helstegt Kylling

 

Læs også
Sous vide hel kylling
Opskrift
Plindstrup
Hel landkylling i ovn
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier