fbpx ✅Langtidsstegning dådyrkølle🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Helstegt dådyrkølle

Helstegt dådyrkølle
Beskrivelse

Helstegt dådyrkølle med røget vildtsmør, kartofler, enebær & muskatnød.

En lækker dyrekølle er noget af det fineste kød på dyret, så det må endelig ikke overtilberedes - så det skal tilberedes rosa.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 40 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
3 kg Dådyrkølle (Cirka størrelse)
50 g Smør (Blødt)
10 Enebær (Knuste)
  Rosmarin (5 kviste)
  salt og peber (Friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Rosevalkartofler)
  Kartofler (12-20 rosevalkartofler)
  Olivenolie (Til stegningen)
  salt og peber (Friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Røget vildtsmør)
250 g Smør (Blødt)
1 Muskatnød (Friskrevet)
8 Enebær (Knuste)
1 Citron (Revet skal og saft af 1 økologisk)
1 tsk Salt (Røget)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Forvarm ovnen til 200 grader.

Puds forsigtigt dyrekøllen:

Skær den tynde hinde af, der er hele vejen rundt om køllen.

Gnid køllen ind i smør og krydr godt med finthakkede urter og krydderier.

Læg køllen på en stegerist med en drypbakke under og brun den i 10 minutter i den varme ovn.

Skru ovnen ned på 120 grader og lad køllen stege videre i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 50 grader.

Tag stegen ud og lad den hvile i 30 minutter før udskæring.

 

Rosevalkartofler

Skru ovntemperaturen op til 160 grader.

Vask kartoflerne grundigt og skær med en skarp kniv en masse små snit halvt igennem hele kartoflen – som ved hasselbackkartofler.

Gnid herefter kartoflerne ind i olivenolie, salt og peber.

Del hvidløgene i fed og pil feddene.

Kom kartofler og hvidløg i et smurt ildfast fad.

Sæt fadet i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 160 grader, indtil kartoflerne er møre og gyldne.

 

Røget vildtsmør

Rør det bløde smør med fintrevet muskatnød, knuste enebær, revet citronskal, citronsaft, røget salt og friskkværnet peber.

Rul smørret ind i folie og læg det på køl.

Skær det afkølede smør i passende stykker.

 

Servering

Sæt spækbrættet på bordet og skær kødet i tynde skiver.

Server kartoflerne og kryddersmørret til ved siden af.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Tataki af dåvildtfilet
Opskrift
Gyldendal
Gråand
Opskrift
Gyldendal
Udskæring af fasan
Artikel
Redaktion
Hasselback kartofler
Opskrift
Per Asmussen