Havregrynskugler med sukker og kokos

Havregrynskugler med sukker og kokos
Beskrivelse

Havregrynskugler med sukker og kokos - eller som de hedder hjemme hos os: Kokos-tryllekugler. Opskriften her er den min Farmor altid lavede og den er nem at lave om på hvis man f.eks. ønsker at lave en voksenudgave med rom i.

Udbytte
60 stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
220 g Havregryn (Svarende til 6 dl)
79 g Kokosmel (Svarende til 2 dl)
150 g Flormelis (Svarende til 3 dl)
200 g Smør (Stuetempereret)
40 g Kakao
2 spsk Vand
  x
80 g Sukker (Til pyntningen)
Vejledning

Sørg for at smørret er stuetempereret inden du går i gang - ellers er det umuligt at arbejde med.

Bland det sammen med havregrynet, kokosmelet, vaniljesukkeret, kakaopulveret, flormelisen og vandet.

Jeg prøvede først at ælte det med en grydeske, det var hårdt - så jeg gik i gang med hånden.

Det var også for hårdt, da portionen er ret stor. Så det hele endte i røremaskinen og jeg fik lavet en masse unødvendig opvask.

Når massen er æltet til en ensartet masse, så skal kuglerne formes.

Det gøres i hånden og de skal være cirka 2-3 cm i diameter.

Hæld sukker i en lille skål og rul dine kugler deri.

Lad dem stå på køl natten over i køleskabet, eller som minimum én time, før de spises.

Hold dem på køl indtil de er spist - hos os tager det ikke særlig lang tid :-)

Havregrynskugler med sukker og kokos

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier