fbpx Havregrynskugler 🔥 | opskrifter | GastroFun.dk

Havregrynskugler

Havregrynskugler
Underrubrik
Kokos-tryllekugler
Beskrivelse

Vi kender dem alle sammen: Havregrynskugler, kokoskugler, tryllekugler; kært barn har mange navn og laves vidt forskelligt.

Denne opskrift er som jeg husker havregrynskuglerne fra min barndom.

Lækre og nemme - med en mulighed for at lave lidt forskellige tvists, alt efter hvad sulten kalder på.

I min familie er havregrynskugler altid blevet rullet i sukker, men der er nok af muligheder.

Hvad skal dine havregrynskugler rulles i... kokos, kakao, smeltet chokolade eller noget helt andet...?

Skal dine havregrynskugler, være mere for de voksne, så kom lidt rom i massen. Mængden af rom er et smagssag, så husk at smage til undervejs.

Udbytte
30 kugler
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
100 g Smør (stuetempereret )
110 g Havregryn (3 dl)
35 g Kokosmel (1 dl)
75 g Flormelis (1 1/2 dl)
20 g Kakao
1 spsk Vand
50 g Sukker (til pynt)
Vejledning

Kom stuetemperet smør op i en skål sammen med havregryn, kokosmel, flormelis, vaniljesukker, kakao og vand. 

Ælt massen til en ensartet og lækker masse.

Form massen til passende kugler og rul dem i sukker.

Sæt de rullede kugler på køl i minimum 60 minutter, men gerne natten over.

Opbevares på køl så længe lager haves...

Havregrynskugler

Havregrynskugler

Noter

* skal havregrynskuglerne dyppes i smeltet chokolade, er det en fordel at køle havregrynskugler ned i minimum 30 minutter, inden de dyppes i chokolade.

Source

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion