Havregrynsboller

Havregrynsboller
Beskrivelse

Lækre boller med havregryn og æbler, der kan spises til morgenmad eller sammen med en kop te eller kaffe.

Bollerne er sprøde udenpå og saftige indeni. De indeholder intet sukker, men får en naturlig sødme fra æbler, dadler og kanel, ligesom havregrynene indeholder gode fibre. 

De kan derfor også bruges som et alternativ til kage eller andre mere usunde spiser.

Udbytte
15 boller
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
40 fed Gær
4 dl Vand (lunkent)
1 dl Yoghurt (naturel - kan erstattes af et andet usødet surmælksprodukt)
150 fed Havregryn (fin- eller grovvalsede)
1 tsk Kanel (stødt)
75 g Dadler
1 tsk Salt
600 g Hvedemel
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Smuldr gæren i en stor røreskål eller i et dejfad.

Tilsæt vandet, og rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken.

Tilsæt yoghurt, salt, kanel, havregryn og dadler, og rør det godt sammen med væsken.

Riv æblerne og tilsæt dem til det øvrige.

Rør hvedemel i dejen lidt efter lidt, til den har en tilpas, let fugtig konsistens.

Læg et fugtigt klæde over skålen med dej og lad den hæve i 1-1 1/2 time på køkkenbordet.

Form dejen til 12-15 boller. 

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem først ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft.

Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.

Havregrynsboller

 

Noter

Form evt. dejen som en kagemand/kone, bamse eller lignende. Især små børn vil synes, det er festligt!

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier