fbpx Havregryn og fuldkornsboller | opskrifter | GastroFun.dk

Havregryn og fuldkornsboller

Havregryn og fuldkornsboller
Sidst ændret:
Mandag den 13. juli, 2020 - 10:32
Beskrivelse

Nemme og sunde havregryn og fuldkornsboller.

Så lækre og nem at lave og kan sagtens fryses ned til senere brug 😊🥶

Havregryn og fuldkornsboller

Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
355 g Hvedemel
70 g Havregryn
15 g Hørfrø (pulver)
50 g Gær
2 1⁄2 spsk Honning
30 g Smør
1 tsk Salt
500 ml Vand (håndvarmt)
  Opskriftsgruppe (Andet)
1 Æggeblommer (til pensling)
Vejledning

Start med at rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter honningen og smør.

Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til vandet.

Ælt dejen godt i 8 – 10 minutter, gerne på maskinen.

Dejen skal være lidt klistret.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter,

Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller.

Sæt bollerne på plader med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve tildækket i cirka 10 minutter.

Pensel bollerne med æggeblomme og drys med havregryn.

Bag i forvarmet ovn på midterste riller ved 200° i 45 minutter. 

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Havregrynsboller
Opskrift
Mette
Fuldkornsburgerboller
Opskrift
Thomas
Fuldkornsbrød
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier