fbpx Havregrød med hindbær🍚✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Havregrød med hindbær

Havregrød med hindbær
Beskrivelse

Havregryn er en dansk morgenmadsklassiker, som rigtig mange foretrækker at starte dagen på. Det er da også et fremragende valg, for havregryn er supersunde, indeholder mange kostfibre og giver en god mæthed. At det tilmed er en meget billig og nem ret, gør den bestemt ikke dårligere.

Mange spiser deres havregrød drysset med sukker, men prøv i stedet at komme friske bær på toppen. Det smager virkelig godt og giver dig samtidig alle de gode ting fra frugten direkte fra morgenstunden.

Opskriften kan varieres i det uendelige: brug blåbær i stedet for hindbær, kom lidt stødt kanel eller kardemomme i grøden eller kom lidt sirup eller hjemmelavet marmelade på toppen sammen med bærrene. Kun fantasien sætter grænser.  

Udbytte
1 Person
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
7 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 dl Havregryn
3 dl Vand (eller mælk - evt. en blanding.)
1 knsp Salt
  Hindbær (friske)
Vejledning

Bland havregryn og vand/mælk i en gryde. 

Du kan både bruge grovvalsede og finvalsede havregryn i grøden, det er helt op til dig. Grovvalsede havregryn skal koge lidt længere end finvalsede havregryn, før de er møre.

Kog blandingen op under omrøring.

Rør hele tiden i gryden, mens grøden koger, da den ellers vil brænde fast til grydens bund. 

Når grøden har en tilpas konsistens, tages gryden af varmen.

Tilsæt salt.

Hæld havregrøden i en dyb tallerken og top den med friske hindbær.

Havregrød med hindbær

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier