fbpx Hasselback Kartoflerđź‘Ś | opskrifter | GastroFun.dk

Hasselback Kartofler

Hasselback Kartofler
Sidst ændret:
Torsdag den 20. februar, 2020 - 12:44
Beskrivelse

Hasselbagt(e), Hasselbach eller Hasselback kartofler? Der er mange navne, men det rigtige navn er "Hasselback", da retten stammer fra den svenske restaurant "Restaurant Hasselbacken". 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 kg Kartoffel (Gerne med skræl)
1 dl Olie
15 g Smør
  Krydderier (Salt, peber og paprika)
Vejledning

Sørg for at kartoflerne enten er skrællet eller renset godt af for jord hvis du beholder det på.

Vi foretrækker at skrællen er på generelt, da der er masser af smag og vitaminer i der i.

Det sværeste ved Hasselback kartofler er disciplinen udskæringen af dem. Man skal være nøjsom og meget omhyggelig. 

Skær crika 2/3 ned i kartoflerne med og bliv ved med at skære - jo kortere afstand mellem rillerne, jo bedre. Hvis du kan komme helt ned til 1 mm. mellem dem, så er det helt perfekt.

Tricket til ikke at fejle (dvs. skære helt igennem kartoflen) er at lægge en trægrydeske bag kartoflen - så man skærer ned i den. Det sikrer at man ikke skærer helt igennem dem.

Hæld olien i et krus og dyp kartoflerne der i én for én. Hæld saltet, peberet og paprikaen hen over dem og sæt dem i et ildfast fad og ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft.

Hasselback kartofler

Efter 30 minutter skal smørret skæres i tynde skiver og lægges oven på hver enkel kartoffel og giv dem alt fra 10-20 minutter mere til de er sprøde. 

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Hasselback kĂĄlrabi
Opskrift
Per Asmussen
Varm kartoffelsalat
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm