fbpx Hakkebøf 🐄🥩| opskrifter | GastroFun.dk

Hakkebøf

Hakkebøf
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 15:43
Beskrivelse

Er du også vild med en god, velsmagende hakkebøf? Med dette trick får du den perfekte hakkebøf hver gang.

Der er mange muligheder, men vi bruger én simpel metode:

Det hakkede oksekød tages ud 30 minutter, før det skal tilberedes. Det gør, at den nemmere bliver stegt, da en kold bøf på en varm pande vil resultere i, at alt væsken kommer ud, og bøffen dermed koges - hvilket ikke er at foretrække!

Vi bruger altid en fedtprocent mellem 8-12 % for at sikre os, at kødet ikke er for magert eller fedt. Det betyder også, at vi kan undgå at tilføre smør eller olie til stegningen, der altid foregår på en pande hos os.

Afhængig af hvor mange man er, så bruger vi følgende metoder: 

  • 500 gram hakket oksekød er nok til 3 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 4 stykker a' hver 125 gram som der laves hakkebøffer af.
  • 400 gram hakket oksekød er nok til 2 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 3 stykker a' hver 133 gram som der laves hakkebøffer af.

Det sikrer, at de har en ensartet størrelse som passer til denne tilberedningsmetode.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 g Hakket Oksekød (Brug en fedtprocent mellem 8-12)
Vejledning

Bøfferne formes i lige store stykker og man skal sikre at siderne også er ens.

Stegning af hakkebøf

En tør pande varmes godt op og sættes på den en af de højeste temperaturer på komfuret. I vores tilfælde er den på 12 ud af 14 (induktion) og tidligere kørte vi 8 ud af 9 (også induktion).

Fedtet fra kødet er nok til at sikre at det ikke brænder på og det stadig får fedt smagen og den flotte stegeoverflade. Tørsteg dem i 5 minutter og vend dem. Skru samtidig ned for varmen til cirka halv styrke og giv dem 5 minutter mere.

Når kødet er færdigstegt drysses havsalt og peber hen over kødet og lad det hvile i 2 minutter under et rent viskestykke. 

Derefter er dine hakkebøffer klar til servering.

Hakkebøf

Noter

Server dem sammen med kogte kartofler, brun sovs og haricot verts (grønne bønner).

Er du interesseret i andre måder at bruge din hakkede oksekød på, så se f.eks. her hvad vores venner hos Opskrifteriet.dk har gjort: Græsk Farsbrød.


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler L’Oie du Périgord Merlot.

L’Oie du Périgord Merlot, er en harmonisk og velafbalanceret vin, der fylder munden med lækker frugt og afsluttes med dejlige bløde tanniner. Bouquet’en er indtagende med duft af modne bær.

Læs mere om vinen og køb den her


 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Dry aged hakket oksekød
Artikel
Per Asmussen
Lammehakkebøffer
Opskrift
Per Asmussen
Luksus hakkebøf
Opskrift
Per Asmussen