fbpx Hakkebøf 🐄🥩| opskrifter | GastroFun.dk

Hakkebøf

Hakkebøf
Beskrivelse

Med dette trick für du den perfekte hakkebøf hver gang.

Der er mange muligheder, men vi til ĂŠn simpel metode:

Det hakkede oksekød tages ud 30 minutter før den skal tilberedes. Det gør at den nemmere bliver stegt, da en køl bøf pü en varm pande vil resultere i at alt vÌsken kommer ud og bøffen dermed koges.

Vi bruger altid en fedtprocent mellem 8-12 % for at sikre os at kødet ikke er for mager eller fedt. Det betyder ogsü at vi kan undgü at tilføre smør eller olie til stegningen, der altid foregür pü en pande hos os.

AfhÌngig af hvor mange man er, sü bruger vi følgende metoder: 

  • 500 gram hakket oksekød er nok til 3 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 4 stykker a' hver 125 gram som der laves hakkebøffer af.
  • 400 gram hakket oksekød er nok til 2 personer. For at bøfferne passer i størrelserne deles kødet i 3 stykker a' hver 133 gram som der laves hakkebøffer af.

Det sikrer at de har en ensartet størrelse som passer til denne tilberedningsmetode.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
500 g Hakket Oksekød (Brug en fedtprocent mellem 8-12)
Vejledning

Bøfferne formes i lige store stykker og man skal sikre at siderne ogsü er ens.

Stegning af hakkebøf

En tør pande varmes godt op og sÌttes pü den en af de højeste temperaturer pü komfuret. I vores tilfÌlde er den pü 12 ud af 14 (induktion) og tidligere kørte vi 8 ud af 9 (ogsü induktion).

Fedtet fra kødet er nok til at sikre at det ikke brÌnder pü og det stadig für fedt smagen og den flotte stegeoverflade. Tørsteg dem i 5 minutter og vend dem. Skru samtidig ned for varmen til cirka halv styrke og giv dem 5 minutter mere.

Nür kødet er fÌrdigstegt drysses havsalt og peber hen over kødet og lad det hvile i 2 minutter under staniol. 

Derefter er dine hakkebøffer klar til servering.

Noter

Server dem sammen med kogte kartofler, brun sovs og haricot verts (grønne bønner).

Er du interesseret i andre müder at bruge din hakkede oksekød pü, sü se f.eks. her hvad vores venner hos Opskrifteriet.dk har gjort: GrÌsk Farsbrød.


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler L’Oie du Périgord Merlot.

L’Oie du Périgord Merlot, er en harmonisk og velafbalanceret vin, der fylder munden med lækker frugt og afsluttes med dejlige bløde tanniner. Bouquet’en er indtagende med duft af modne bær.

LÌs mere om vinen og køb den her


 

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier