fbpx ✅Hakkebøffer🥘 med svampesovs🍄 | opskrifter | GastroFun.dk

Hakkebøffer med svampesovs

Hakkebøffer med svampesovs
Sidst ændret:
Onsdag den 18. december, 2019 - 10:06
Beskrivelse

Dagens menu: saftige hakkebøffer i svampe/porresovs med kartoffel/sellerimos og agurkesalat - DET er altså kræs for alle madører.... 😄

De møre bøffer i cremet og fyldig flødesovs suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat - agurkesalaten kan du lave selv, eller snyde lidt og købe den færdig og i stedet kaste kærlighed over sovs og bøffer 😄

Så har du faktisk en fest af et måltid klar på bare 30-40 min... 😄🙌🏻 Til mosen kan du tilføje hvilke som helst grøntsager, bar husk at 2/3 skal være kartofler. I denne udgave syns jeg sellerien gør noget rigtig godt fot smagen! 🤗

Hakkebøffer med svampesovs

Hakkebøffer i porre/svampesovs med kartoffel/sellerimos (4 pers)

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bøffer)
  Smør (til stegning)
200 g Svampe (blandede)
2 fed Hvidløg
1⁄2 Porre
1 tsk Rosmarin (tørret. Eller 1 stilk frisk)
2 1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 dl Fløde
1 Grøntsagsbouillon (terning)
  Opskriftsgruppe (Kartoffel/sellerimos)
600 g Kartofler
1⁄2 dl kartoffelvand
1⁄2 dl Fløde
25 g Smør
1 tsk Dild (tørret)
Vejledning

Skræl kartofler og selleri, skær dem i grove tern og sæt til kogning i letsaltet vand.

De skal ha til de er helt møre, cirka 20 minutter.

Imens former du 4 bøffer af kødet og krydrer med salt og peber.

Steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe.

Tag bøfferne af varmen.

Skær dine champignon i skiver, hak dine løg og skær porren i tynde ringe.

Steg først champignoner og løg på panden i lidt ekstra smør; steg til de lige bruner.

Tilsæt porrer og steg med et par minutter.

Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint.

Tilføj til panden sammen med vand, fløde og boullionterning.

Bring sovsen i kog og lad den småkoge 5 minutter.

Put nu bøfferne i panden igen og lad simre 5 minutter yderligere, til sovsen tykner lidt og bøfferne er gennemstegte.

Smag til med salt og peber.

Hæld vandet fra dine kartofler og selleri (men husk at gemme lidt vand) og put dem i en skål sammen med det gemte kartoffelvand, fløde, smør og dild.

Pisk det hele blødt og cremet med en håndmixer.

Smag til med salt og peber.

Server med bøffer, sovs og agurkesalat 😍

Hakkebøffer med svampesovs

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Agurkesalat (syltede agurker)
Opskrift
Per Asmussen
Syltede agurker
Opskrift
Anne Mette Autzen
Hakkebøf
Opskrift
Per Asmussen