fbpx 🥟Gyoza🥟 | opskrifter | GastroFun.dk

Gyoza

Gyoza
Beskrivelse

Lækker opskrift på den japanske gyozadej.

Vi har opskriften fra bogen: "RAMEN", hvor forfatteren Tove Nilsson skriver følgende om opskriften på gyozadej:

"Kan man ikke få frossen gyozadej; er det umagen værd at lave den selv for at kunne spise de afhængighedsskabende, sprødstegte pakker.

Dejen bliver sjældent lige så god og tynd som den færdigkøbte, men det smager stadig godt. "

Hun fortæller følgende om gyoza generelt:

DER FINDES DUMPLINGS, PIROGGER, wontoner, ravioli, tortellini og en masse andre slags dejpakker. Den japanske udgave er gyoza, som kom ind i det japanske kokken cirka samtidig med ramen kort efter Anden Verdenskrig.

Gyoza er en tynd, rund hvededejsplade med en del stivelse fra maizena eller kartoffelmel, som med en særlig teknik foldes omkring et godt fyld. Pakkerne både steges og dampes, så de er bløde på oversiden og ekstremt sprøde og gyldenbrune på undersiden.

Tilberedningen er en kunst. Den ene side af dejen skal have små folder, den anden være helt glat (se billedet), hvis det skal se perfekt og prof ud. Men det går altså også fint an at knibe dem sammen, så godt man kan, så lange de bare kan holde sammen under tilberedningen.

Den klassiske måde at servere gyoza er på en tallerken med den stegte side opad, og sådan at de små pakker klistrer let til hinanden pga. stivelsen. Et smukt syn. Det laves ved at pakkerne lægges på panden, så de klæbes sammen pga. af stivelsen fra dejen i mødet med den væde, man hælder ved. Man kan også sagtens stege dem adskilte.

Jeg køber tit færdiglavet, frossen gyozadej. Den indeholder som regel maizena eller kartoffelmel, men nogle gange er dejen helt ren, og får derfor svært ved at klæbe til de andre pakker på panden og bliver heller ikke lige så sprød, da stivelsen fremmer sprødheden.

Gyoza er perfekte at fryse ned og rage frem, nar man får en craving efter de sprøde pakker. Lav en dobbelt porti­on og indfrys dem stykvis på film i ca. 4 timer. Kom dem derefter i en frysepose. De skal ikke tø op, men kan steges direkte fra frost — giv dem blot et par minutter ekstra.

Udbytte
30 dejplader
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
2 dl Vand
4 1⁄2 dl Hvedemel (Med højt glutenindhold fx manitoba-mel)
1 dl Maizena (Majsstivelse)
Vejledning

1) Bring vandet i kog og lad det køle noget af.

Arbejd vand og mel sammen i en skål.

Dejen skal blive glat og ikke klistre, tilsæt evt. mere vand eller mel for at få en god konsistens.

Jo mere den arbejdes igennem, desto mere glansfuld og smidigere bliver den.

Ælt i ca. 10 minutter.

 

2) Rul dejen ud i 2-3 cm tykkelse på en bordplade drysset med maizena.

Del dejen i 30 lige store stykker.

 

3) Tril stykkerne til små kugler og tryk dem flade.

Rul hver dejkugle ud til tynde, runde dejcirkler med en kagerulle, ca. 10 cm i diameter.

Læg dem i et fugtigt klæde.

 

4) Fyld dem med gyozafyldet.

Source

RAMEN

Opskriften kommer fra bogen: "RAMEN - Japanske nudler og småretter", skrevet af Tove Nilsson.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan købes her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Shio Ramen
Opskrift
Mette
Dashi
Opskrift
Gyldendal
Samosas
Opskrift
Redaktion
Dumplings
Opskrift
Gyldendal
Pad Krapow Gai
Opskrift
Lene Thomsen
Pad Thai
Opskrift
Lene Thomsen