fbpx 🥕Gulerodspure 🥕 | opskrifter | GastroFun.dk

Gulerodspure

Gulerodspuré
Sidst ændret:
Torsdag den 16. april, 2020 - 12:59
Beskrivelse

Denne simple og lækre gulerodspure kan bruges som et alternativ til f.eks., som tilbehør til en steg eller som dip til snacks og grønsagsstænger.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portion
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1⁄2 kg Gulerødder
1 dl Fløde
2 dl Mælk
  Salt
  Peber
Vejledning

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker (gerne i cirka lige store stykker, da kogetiden så bliver nemmere at styre).

Kom gulerødder, fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog gulerødderne ved middel varme i ca. 30 min til gulerødderne er møre (det må ikke spilkoge).

 

Gulerodspure

Når gulerødderne er møre, kommes de op i en blender og blendes. Vent med at komme væske op til gulerødderne.

Kom lidt af mælke/fløden op til de blendede gulerødder ad gangen, og blend (samt tilsæt mere af væsken) til du har en lækker pure.

Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike 

Kom den blendede gulerodspure op i en ren gryde og hold den varm ved svag varme. 

Gulerodspuré

Læs også
Alt du skal vide om puré
Artikel
Redaktion
Ærtepure
Opskrift
Anette
Glat jordskokkepuré
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier