fbpx Gulerodsmuffins🥕 🍪 | opskrifter | GastroFun.dk

Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins
Underrubrik
Serveret med flødeostglasur
Sidst ændret:
Onsdag den 27. november, 2019 - 10:32
Beskrivelse

Nemme og lækre muffins med gulerødder, nødder og rosiner.

Den lækre flødesostecreme er på samme tid frisk og cremet, og i kombination med de lækre muffins udgør den en perfekt kage til kaffen, kollegerne eller sågar desserten. 

Sværhedsgrad
Udbytte
15 stk.
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
225 g Brun farin
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral fx majs eller rapsolie)
3 Æg
200 g Hvedemel
3⁄4 tsk Natron
1 1⁄2 tsk Kanel
1⁄2 tsk Salt (fint)
300 g Gulerødder (revne)
50 g Hasselnødder (eller valnødder)
50 g Rosiner (kan undlades)
100 g Flødeost
75 g Smør (blødt)
1 Citronskal (fintrevet)
Vejledning

Gulerodsmuffins:

Pisk farin og olie sammen. Tilsæt æggene og pisk igen, til du har en skummende masse.

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt dem i æggemassen, mens du rører med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker melblandingen i, da kagerne så vil blive seje i konsistensen. 

Tilsæt revet gulerod, hakkede nødder og evt. rosiner. Hæld dejen i muffinsforme og bag i 15-20 min. ved 185 grader.

Tjek om de er færdige ved at stikke et træspyd i midten af en muffin. Hænger der ikke dej ved, er kagerne færdige.  

Gulerodsmuffins

 

Flødeostglasur:

Ingredienserne til glasuren piskes godt sammen med en elmikser. Smøres på de afkølede kager.

 

 

Noter

Kagerne kan, uden glasur, opbevares i en plastpose et par dage. De kan også fryses, ligeledes uden glasur.  

Kilde

Opskriften er inspireret af FoodFanatic.dk.

Læs også
Alt om muffins og cupcakes
Artikel
Redaktion
Gulerodsmuffins
Opskrift
Henriette Kristiansen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier