fbpx Gulerodsmuffins🥕 🍪 | opskrifter | GastroFun.dk

Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins
Underrubrik
Serveret med flødeostglasur
Beskrivelse

Nemme og lÌkre muffins med gulerødder, nødder og rosiner. Den lÌkre flødesostecreme er pü samme tid frisk og cremet, og i kombination med de lÌkre muffins udgør den en perfekt kage til kaffen, kollegerne eller sügar desserten. 

Udbytte
15 stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
225 g Brun farin
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral fx majs eller rapsolie)
200 g Hvedemel
3⁄4 tsk Natron
1 1⁄2 tsk Kanel
1⁄2 tsk Salt (fint)
300 g Gulerødder (revne)
50 g Hasselnødder (eller valnødder)
50 g Rosiner (kan undlades)
75 g Smør (blødt)
1 Citronskal (fintrevet)
Vejledning

Gulerodsmuffins:

Pisk farin og olie sammen. TilsÌt Ìggene og pisk igen, til du har en skummende masse.

Bland de tørre ingredienser sammen i en skül og sigt dem i Ìggemassen, mens du rører med en dejskraber. Det er vigtigt, at du ikke pisker melblandingen i, da kagerne sü vil blive seje i konsistensen. 

TilsÌt revet gulerod, hakkede nødder og evt. rosiner. HÌld dejen i muffinsforme og bag i 15-20 min. ved 185 grader.

Tjek om de er fÌrdige ved at stikke et trÌspyd i midten af en muffin. HÌnger der ikke dej ved, er kagerne fÌrdige.  

Gulerodsmuffins

 

Flødeostglasur:

Ingredienserne til glasuren piskes godt sammen med en elmikser. Smøres pü de afkølede kager.

 

 

Noter

Kagerne kan, uden glasur, opbevares i en plastpose et par dage. De kan ogsü fryses, ligeledes uden glasur.  

Source

Opskriften er inspireret af FoodFanatic.dk.

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier