fbpx ✅Gulerodsboller🥕 med squash 🥒 | opskrifter | GastroFun.dk

Gulerodsboller med squash

Gulerodsboller med squash
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 12:25
Beskrivelse

For et par aftener siden stod jeg og sku smøre drengenes madpakker, da jeg opdagede vi var løbet tør for lidt lækkert brød til eftermiddags-madpakken... jeg var li igang med et af mine yndlingsprogrammer i tv, men brød sku de altså ha; sådan kom de her gulerods/squashboller til, som kan røres sammen i reklamepausen og endda helt uden fedtede fingre 😄

Jeg lavede dem på slum første gang, men de smagte så godt!

Og var væk på bar 2 dage.. så i dag har jeg genskabt opskriften, denne gang med mål på, så I også kan få glæde af den 😉

Bollerne blir bløde og saftige, lidt søde pga gulerødderne, men helt uden sukker... de altså både sunde, nemme og virkelig gode!

Gulerodsboller med squash

 

Gulerods/squashboller (ca. 12 stk)

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
3 dl Vand (lun)
25 g Gær
3 Gulerødder (groftrevet)
1⁄4 Squash (groftrevet)
1 1⁄2 dl Græskarkerner
1 spsk Honning
1 tsk Kardemomme
  Salt (1 nip)
375 g Mel
Vejledning

Opløs gæren i det lune vand.

Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt sammen.

Du kan bar bruge en ske.

Dejen skal være lidt klistret, men fast nok til at ku holde formen, når du former en bolle med en skeen.

Sæt til hævning 1 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader.

Put bagepapir på en bageplade og brug en spiseske til at sætte runde klatter af dej på pladen.

De må godt være lidt rustikke, men dog ha hen ad bolleform 😄

Bag bollerne cirka 20 minutter, til de gyldne og lyder hule, når du banker i bunden.

Server lune eller gem til madpakken 🤗

De holder sig lækre 2-3 dage ved opbevaring i plastpose.

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Gulerodsboller
Opskrift
Anette
Squash boller
Opskrift
Katrine
Lækre madpakkeboller
Opskrift
Susanne
Sund madpakke
Artikel
Redaktion