Gulerodsboller

Gulerodsboller
Beskrivelse

Sunde og lækre gulerodsboller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave og er en god måde at få brugt dine gulerodsrester på.

Udbytte
10 Stk
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
1⁄4 pk Gær
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
2 spsk Olie
3 Gulerødder (Vasket og revet)
Vejledning

Kom gær, salt, sukker og olie op i en røreskål sammen med lunkent vand. Rør gæren ud i vandet.

Riv de vaskede gulerødder og kom dem op i røreskålen.

Rør fuldkornsmelet i lidt ad gangen, til du har en let klister dej.

Lad dejen hvile i 30 minutter, under en badehætte eller husholdningsfilm.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10 stykker og rul dem til boller.

Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i 30 minutter under et viskestykke.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag bollerne 10-15 minutter nederst i ovnen.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Gulerodsboller

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier