fbpx Grove pølsehorn 🥐 | opskrifter | GastroFun.dk

Grove pølsehorn

Grove pølsehorn
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Pølsehorn er populære blandt børn, og bager du dem selv af en dej, der indeholder groft mel samt bruger pølser af god kvalitet, bliver de faktisk til et mellemmåltid af en ganske lødig kvalitet.

Du kan enten bruge særlige pølsehornspølser til formålet eller bruge de små cocktailpølser og dermed få pølsehorn i ministørrelse. Husk at justere bagetiden med cirka 5 minutter, hvis du bruger cocktailpølser. 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær (svarer til 25 gram)
2 1⁄2 dl Mælk
25 g Smør
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
300 g Hvedemel (evt. lidt mere)
  Pølser (Pølsehorns- eller cocktailpølser.)
  Vand (til pensling)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Smørret smeltes i en gryde.

Hæld mælken i smørret og kom væsken i en stor skål eller dejfad.

Smuldr gæren i væsken og tilsæt salt og sukker.

Rør alt sammen med en håndpiskeris, til gæren er opløst.

Tilsæt fuldkornshvedemel og rør godt i dejen.

Kom hvedemel i og rør/ælt dejen sammen, til den er smidig og elastisk. 

Dæk skålen med en badehætte eller et fugtigt viskestykke.

Lad dejen hæve i 60 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 stykker.

Rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

Sno dejen om de valgte pølser, til de er dækket af dej.

Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensl pølsehornene med vand og drys dem med sesamfrø.

Bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem afkøle på en bagerist.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier