fbpx Grove pølsehorn 🥐 | opskrifter | GastroFun.dk

Grove pølsehorn

Grove pølsehorn
Beskrivelse

Pølsehorn er populÌre blandt børn, og bager du dem selv af en dej, der indeholder groft mel samt bruger pølser af god kvalitet, bliver de faktisk til et mellemmültid af en ganske lødig kvalitet.

Du kan enten bruge sÌrlige pølsehornspølser til formület eller bruge de smü cocktailpølser og dermed fü pølsehorn i ministørrelse. Husk at justere bagetiden med cirka 5 minutter, hvis du bruger cocktailpølser. 

Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk GĂŚr (svarer til 25 gram)
2 1⁄2 dl MĂŚlk
25 g Smør
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
300 g Hvedemel (evt. lidt mere)
  Pølser (Pølsehorns- eller cocktailpølser.)
  Vand (til pensling)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Smørret smeltes i en gryde.

HÌld mÌlken i smørret og kom vÌsken i en stor skül eller dejfad.

Smuldr gĂŚren i vĂŚsken og tilsĂŚt salt og sukker.

Rør alt sammen med en hündpiskeris, til gÌren er opløst.

TilsÌt fuldkornshvedemel og rør godt i dejen.

Kom hvedemel i og rør/Ìlt dejen sammen, til den er smidig og elastisk. 

DĂŚk skĂĽlen med en badehĂŚtte eller et fugtigt viskestykke.

Lad dejen hĂŚve i 60 minutter.

Tag dejen ud pĂĽ et meldrysset bord og del den i 6 stykker.

Rul hvert dejstykke ud til en lang pølse.

Sno dejen om de valgte pølser, til de er dÌkket af dej.

Placer pølsehornene pü en bageplade beklÌdt med bagepapir. 

Lad dem efterhĂŚve i 15 minutter.

Pensl pølsehornene med vand og drys dem med sesamfrø.

Bag dem ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem afkøle pü en bagerist.

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier