fbpx ūü•ēGr√łntsagsfond | opskrifter | GastroFun.dk

Gr√łntsagsfond

Gr√łntsagsfond
Beskrivelse

Nem og simpelt opskrift p√• en fond, til dig der f.eks. gerne vil have et k√łdfri alternativ til k√łdfond.

Fonden fungerer som et fantastisk middel til mindre madspild, da du sagtens kan bruge gr√łntsager og rodfrugter der synger p√• sidste vers hertil. Derfor har jeg f.eks. valgt at komme r√łdk√•l og stokkene/bladene fra et blomk√•l i min fond.

Fonden er en god base til supper, saucer og gryderetter.

Udbytte
3 liter
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
3 Bladselleri (Stængler)
  Blomk√•l (Kun stokkene og bladene)
150 g Champignon
10 Solt√łrrede tomater (Kan undlades)
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
4 l Vand
1 spsk Peberkorn
5 Laurb√¶rblad (Friske eller t√łrre)
  Krydderurter (Friske. F.eks. timian eller persille.)
Vejledning

Hak alle gr√łnsagerne i mindre stykker.

Kom dem op i en stor gryde/sauterpande med olien på.

Sautér/varm dem op i cirka 10 minutter, så de får en smule farve.

Gr√łntsagsfond

Tilsæt vand, peberkorn, laurbærblade og krydderurterne.

Gr√łntsagsfond

Lad det få et opkog og lad det herefter simre i cirka 1 time.

Fjern alle ingredienserne fra fonden, det g√łres nemmest ved f√łrst at h√¶lde v√¶sken igennem en grovmasket si og herefter en finmasket si.

Gr√łntsagsfond

Jeg plejer at koge den lidt mere ind herefter, gerne 15-30 minutter mere.

Fonden er nu klar til brug.

Den er frysevenlig, s√• det er en god ide at lade den k√łle ned og h√¶lde den i enten mindre b√łtter/poser eller s√•gar isterningeposer/bakker

 

 

 

Gr√łntsagsfond

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier