fbpx ✅Grøn søbekål | opskrifter | GastroFun.dk

Grøn søbekål

Grøn søbekål
Beskrivelse

En gammel dansk sovs er den dejlige grønne søbekål.

Generelt skal vi danskere huske hvor vores madkultur kommer fra og denne opskrift er flere hundrede år gammel.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Sovs skal der til", hvor forfatteren Bettina Buhl skriver følgende om opskriften:

"De fleste danskere kender grønlangkål. Her er en tidlig opskrift på datidens mest udbredte bondekost, som normalt blev tilberedt og serveret med flæsk. Ifølge kogebogen kan denne søbekål også bruges til høns, oksekød, fisk og forskellige typer af buddinger."

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
400 g Grønkål
4 dl Bouillon (svine)
2 Rødløg (små)
50 g Smør
35 g Hvedemel
Vejledning

Kålen hakkes fint og kommes i en gryde.

Bouillon og hakkede løg hældes i gryden, og retten koger i nogle minutter.

Søbekålen jævnes med en smørbolle.

Den fremstilles af 35 gram hvedemel og 25 gram smør, som æltes godt sammen og røres forsigtigt i kålen.

Retten koger atter i få minutter, og der spædes med yderligere 25 gram smør inden serveringen.

Sovsen smages til med salt og serveres efter gammel skik til sukkerbrunede kartofler og flæsk samt pølser eller steg.

Noter

kilde: Carl Müller; Den danske Huusmoder med hosføiede nye Kogebog for Borgere og Landalmuen. 1793.

Source

Sovs skal der til

Vi har opskriften fra: "Sovs skal der til"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
5 gode grunde til at spise kål
Artikel
Muusmann Forlag
Brunede kartofler
Opskrift
Anette
Stegt flæsk
Opskrift
Anette
Stegt flæsk i ovn
Opskrift
Anette
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Blommesauce
Opskrift
Gyldendal
Remouladesauce
Opskrift
Gyldendal