Grøn søbekål

En gammel dansk sovs er den dejlige grønne søbekål.
Generelt skal vi danskere huske hvor vores madkultur kommer fra og denne opskrift er flere hundrede år gammel.
Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Sovs skal der til", hvor forfatteren Bettina Buhl skriver følgende om opskriften:
"De fleste danskere kender grønlangkål. Her er en tidlig opskrift på datidens mest udbredte bondekost, som normalt blev tilberedt og serveret med flæsk. Ifølge kogebogen kan denne søbekål også bruges til høns, oksekød, fisk og forskellige typer af buddinger."
Kålen hakkes fint og kommes i en gryde.
Bouillon og hakkede løg hældes i gryden, og retten koger i nogle minutter.
Søbekålen jævnes med en smørbolle.
Den fremstilles af 35 gram hvedemel og 25 gram smør, som æltes godt sammen og røres forsigtigt i kålen.
Retten koger atter i få minutter, og der spædes med yderligere 25 gram smør inden serveringen.
Sovsen smages til med salt og serveres efter gammel skik til sukkerbrunede kartofler og flæsk samt pølser eller steg.
kilde: Carl Müller; Den danske Huusmoder med hosføiede nye Kogebog for Borgere og Landalmuen. 1793.
Vi har opskriften fra: "Sovs skal der til"



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.