fbpx ✅Grillet hjertesalat🔥 | opskrifter | GastroFun.dk

Grillet hjertesalat

Grillet hjertesalat
Underrubrik
med pære, bacon og pekannødder
Beskrivelse

Opskrift på en herlig grillet hjertesalat med masser af knas og en god dressing.

I grillsæsonen kan det være svært at finde lidt inspiration til tilbehøret ved siden af en grillet pølse eller steak.

Hjertesalat egner sig fortræffeligt til at blive grillet og størrelsen passer fint til 1 pr. person.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill & grønt", skrevet af Anne Hjernøe. Hun siger følgende om opskriften:

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salat)
  Hjertesalat (4 hoveder)
10 skv Bacon
  Forårsløg (2 bundter)
1 dl nødder (pekannødder eller valnødder)
100 g Blå ost (efter smag, fx Blå Kornblomst eller Saint Agur)
  Karse (Lidt frisk karse, til drys)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
6 spsk Jomfruolivenolie (koldpresset)
  Æbleeddike (2-3 spsk)
1 tsk Honning (flydende)
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Rist nødderne på en tør pande, til de begynder at tage farve, og lad dem køle af.

Fjern det yderste blad fra salathovederne.

Skær hovederne i halve på langs – sørg for, at bladene sidder fast på stokken.

Skær pærerne i halve og fjern kernehusene.

Pensl salathoveder og pærer med en anelse olie og grill dem, til de begynder at tage farve og blive møre.

Pærerne skal have noget længere tid end salaten, der blot skal have et par minutter.

Grill baconen direkte på grillen, til den er gylden og sprød.

Rens forårsløgene og grill dem, til de har taget farve og er blevet bløde.

Fordel salaten og pærerne på et fad.

Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten.

Fordel ost i mindre stykker, bacon, grillet forårsløg og ristede nødder samt karse over salaten og servér med det samme.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grill & grønt", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Kyllingespyd på grill
Opskrift
Redaktion
Grillet spidskål
Opskrift
Per Asmussen
Hjertesalat med ærter og persille
Opskrift
Anne Mette Autzen
Salat med hjertesalat
Opskrift
Anne Mette Autzen