fbpx 🥩Flanksteak grill | opskrift på GastroFun.dk

Grillet Flanksteak

Grillet Flanksteak
Beskrivelse

Er du én af dem, der går udenom flanksteaken i supermarkedets køledisk eller kølemontren hos slagteren? Det er en fejl.

Den typisk lidt oversete og billigere udskæring er nemlig et fantastisk stykke kød, der er yderst velegnet til grillen om sommeren eller på en grillpande.

Kødet er dejlig mørt, hvis det tilberedes med omhu og får lov at trække - og så kræver det, modsat andre udskæringer, ikke længe på grillen eller i ovnen.

Brug dine yndlingskrydderier i en rub eller marinér kødet, inden det skal over varmen, eller krydr blot med salt og peber.

 

Hvad er flanksteak?

Flanksteak er en okseudskæring, der sidder placeret under maven og bagtil. Franske slagtere kalder flanksteaken for bavette, og det er en forholdsvis lang og flad udskæring, der bruges til mange forskellige retter, eksempelvis plankebøf.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
600 g Flanksteak
1 tsk Olie (Smagsneutral)
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Sørg for at kødet har en højere temperatur end køleskabstemperatur, så det skal tages ud af køleskabet i god tid, gerne 20 minutter før det skal på grillen. Det passer typisk med at grillen skal varmes op, hvis du benytter dig af en gasgrill.

Grillet flanksteak

Bland salt og peber med olien i en skål. Pensl kødet på begge sider og læg det steg det på indirekte varme i 5 minutter på hver side. 

Da jeg benyttede mig af en gasgrill, var det kun den yderste ring der var tændt og kødet var placeret i midten (på indirekte varme). 

Grillet flanksteak

Lad kødet trække i 15-20 minutter pakket ind i et viskestykke.

Skær kødet i tynde skiver, skråt indad mod dig selv. Det skal skæres på tværs af kødfibrene. 

Drys kødet med en god flagesalt og server straks.  

Grillet Flanksteak

Grillet Flanksteak

Noter

Vores udgave af en grillet flanksteak er medium rare. Giv kødet 6 minutter på hver side for at få dem medium og 4 minutter på hver side for at få dem rare (rød).


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

QUINTA DA PRELADA LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PORTVIN

Portvin passer perfekt til rødt kød. Denne vin har en kraftige smag af brombær, blommer, solbær og tranebær, som passer perfekt til den gode kødsmag med saltflagerne. 

Læs mere om vinen og køb den her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Flanksteak sous vide - (c)yedihousewareappliances.com
Opskrift
Redaktion
Grillet flanksteak
Opskrift
Mona
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Flanksteak på panden
Opskrift
Thomas