fbpx 🥩Flanksteak grill | opskrift på GastroFun.dk

Grillet Flanksteak

Flanksteak
Beskrivelse

Den typisk lidt oversete og billigere udskæring flanksteak er et fantastiske stykke kød og yderst velegnet til at grille.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
600 g Flanksteak
1 tsk Olie (Smagsneutral)
  Krydderier (Salt og peber)
Vejledning

Sørg for at kødet har en højere temperatur end køleskabstemperatur, så det skal tages ud af køleskabet i god tid, gerne 20 minutter før det skal på grillen. Det passer typisk med at grillen skal varmes op, hvis du benytter dig af en gasgrill.

Flanksteak

Bland salt og peber med olien i en skål. Pensl kødet på begge sider og læg det steg det på indirekte varme i 5 minutter på hver side. 

Da jeg benyttede mig af en gasgrill, var det kun den yderste ring der var tændt og kødet var placeret i midten (på indirekte varme). 

Flanksteak

Lad kødet trække i 15-20 minutter pakket ind i sølvpapir.

Skær kødet i tynde skiver, skråt indad mod dig selv. Det skal skæres på tværs af kødfibrene. 

Flanksteak

Drys kødet med en god flagesalt og server straks.  

Flanksteak

Noter

Vores udgave af en grillet flanksteak er medium rare. Giv kødet 6 minutter på hver side for at få dem medium og 4 minutter på hver side for at få dem rare (rød).


Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

QUINTA DA PRELADA LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PORTVIN

Portvin passer perfekt til rødt kød. Denne vin har en kraftige smag af brombær, blommer, solbær og tranebær, som passer perfekt til den gode kødsmag med saltflagerne. 

Læs mere om vinen og køb den her.
 


 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier