fbpx ✅Grillet asparges | opskrifter | GastroFun.dk

Grillet asparges

Grillet asparges
Underrubrik
med pocheret æg, brøndkarse og parmesan
Sidst ændret:
Torsdag den 30. april, 2020 - 13:35
Beskrivelse

Lækre grillede grønne asparges, serveret med pocheret æg, brøndkarse og parmesan.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill grønt", hvor forfatteren Nikolaj Juel skriver følgende om opskriften:

"Fra midt maj til slutningen af juni er aspargessæsonen på sit højeste.

Jeg køber yderst sjældent udenlandske asparges på nær dem, jeg kan få fra Italien, før sæsonen starter herhjemme.

Men når de første danske asparges ankommer, så går jeg altid amok i dem.

Jeg elsker dem, og jeg bruger dem i alt: Risotto, pasta, som tilbehør eller som her på grillen. Det bliver bare ikke bedre."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
  Asparges (2 bundter - grønne )
1 Æg
  Brøndkarse (1 bundt)
  Olivenolie (god kvalitet)
Vejledning

Pocheret æg

Fyld en kasserolle med vand, og bring den i kog.

Knæk roden af dine asparges, hvor de naturligt vil knække.

Vend dem i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

Slå ægget ud i en si, så den vandede del af æggehviden bliver siet fra.

På den made undgår du, at æggehviden laver ‘slør’.

Kom ægget op i en kop.

Nu er du klar til at pochere æg.

Sørg for, at vandet er lige under kogepunktet.

Hald ægget i kasserollen, og lad det pochere i 3 minutter.

Loft ægget op med en hulske, og mærk forsigtigt på blommen.

Den skal vare blød, men ikke for blød.

Giv ægget et minut mere, hvis det føles for blødt.

Læg ægget på et rent viskestykke.

 

Grillet asparges

Grill dine asparges i 2 minutter på hver side.

Arranger dem på et serveringsfad.

Placer ægget ovenpå, og pynt med brøndkarse.

Riv parmesan ud over tallerkenen, og færdiggør til sidst med et par dryp olivenolie.

Læs også
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier