Granola

Granola
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 15:56
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift granola - honningristet müsli, der passer perfekt sammen med f.eks. chiagrød, yoghurt eller skyr.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor den ene af forfatterne (Julie Bruun) siger følgende om opskriften:

”I min familie og blandt mine veninder florerer en opskrift fra min svigermor på en fantastisk granola. Hun har næsten altid en pose med til mig, når hun kommer på besøg, men når jeg har forsøgt at gøre hende kunsten efter, er den aldrig blevet helt lige så god. Derfor har jeg videreudviklet opskriften, så den smager præcis som min svigermors, men også kan laves uden hendes magi.”

Sværhedsgrad
Udbytte
1 stor bøtte
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl Havregryn (Grovvalsede)
1⁄2 dl Solsikkekerner
1⁄2 dl Kokosmel
1⁄2 dl Hørfrø
1 dl Mandler
1⁄2 dl Vand
2 spsk Agave (Sirup)
1⁄2 dl Olie (Smagsneutral (eksempelvis rapsolie))
1 tsk Salt
Vejledning

1.    Tænd ovnen på 175 grader.

2.    Kom havregryn, solsikkekerner, kokosmel og hørfrø i en skål

3.    Hak mandlerne groft, og kom dem i skålen.

4.    Rør vand, agavesirup, rapsolie og salt sammen, og hæld det i skålen.

5.    Mos det hele godt sammen, så væsken fordeler sig, og fordel så blandingen på en beklædt bageplade. 

6.    Bag granolaen i 30 minutter. Vend rundt i bagepladen 3 gange undervejs.

7.    Tilføj evt. kokoschips, efter granolaen er kommet ud, og lad den køle helt af, inden den opbevares i en lufttæt beholder.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier