fbpx ūüćú‚úÖGr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler | opskrifter | GastroFun.dk

Gr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler

Gr√¶skarsuppe med ristet palmek√•l, gr√¶skarkerner og s√łde √¶bler
Beskrivelse

Hokkaidogr√¶skarret er et lille, orange gr√¶skar med det det smukkeste, orange gr√¶skark√łd. Det er genialt til supper, da det er mindre og nemmere at h√•ndtere end et k√¶mpestort gr√¶skar p√• flere kilo.¬†

Server suppen med ristede græskarkerne, ristet palmekål og tern af æbler på toppen. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
1⁄2 Chili (r√łd chili)
1 1⁄2 dl Fl√łde
  Olivenolie (til stegning)
1 spsk Citronsaft
1 spsk Spidskommen
  Vand
  Salt
  palmek√•l (bladene)
Vejledning

Suppe:

Fl√¶k hokkaidogr√¶skarret med en stor kniv og fjern kernerne og det tr√¶vlede k√łd¬†i midten. Sk√¶r gr√¶skarret i mindre b√•de og skr√¶l dem. Sk√¶r gr√¶skark√łdet i grove tern.¬†

Skr√¶l kartoflerne og sk√¶r dem i grove tern. Pil og hak l√łg og hvidl√łg og sk√¶r ogs√• dem¬†i grove tern.

Opvarm en stor gryde med olivenolie. Svits gr√łntsagerne i olien i et par minutter og tils√¶t spidskommen.

Flæk chilien og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker og tilsæt den til grydens indhold.

H√¶ld vand over gr√łntsagerne - vandet skal kun d√¶kke 2/3 af gr√łntsagerne - og lad gryden koge ved lav varme i cirka 30 minutter.¬†

Blend suppen cremet og glat med en stavblender.

Tils√¶t fl√łde og varm suppen op til kogepunktet.

Smag suppen til med salt, peber og friskrevet ingefær.

 

Topping:

Opvarm en pande og rist græskarkernerne i olie, til de popper. Tag dem af panden og drys dem med salt.

Kom lidt mere olie p√• panden og rist palmek√•len til den er spr√łd og gylden. Krydr med salt og peber.

Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i små tern. 

 

Servering:

Server suppen i skåle med de tre slags topping ved siden af. Dryp også gerne suppen med lidt god oliven- eller krydderolie efter smag.  

 

 

 

 

Noter

Palmek√•l er endnu ikke s√• kendt herhjemme, selv om det efterh√•nden f√•s i en del supermarkeder. Palmek√•l¬†kan¬†erstattes af gr√łnk√•l, hvis det er lettere at skaffe. Lige meget hvilken type k√•l du v√¶lger, er det en gr√łntsag, der er proppet med gode vitaminer, mineraler og fibre, og vi skal helst spise mange flere af de grove gr√łntsager.¬†Denne opskrift er et¬†skridt p√• vejen mod m√•let, da det som bekendt er nemmere at f√• spist alt det sunde, hvis det samtidig smager godt.¬†¬†

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hokkaidosuppe
Opskrift
Anette
Græskarsuppe
Opskrift
Anne Mette Autzen
Græskarsuppe
Opskrift
Katrine
Æbler
Artikel
Redaktion