ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Græskarsuppe med ristet palmekål, græskarkerner og søde æbler

METTE | 20. august 2018

Hokkaidogræskarret er et lille, orange græskar med det det smukkeste, orange græskarkød. Det er genialt til supper, da det er mindre og nemmere at håndtere end et kæmpestort græskar på flere kilo. 

Server suppen med ristede græskarkerne, ristet palmekål og tern af æbler på toppen.


Antal: 4 Portioner

Græskarsuppe med ristet palmekål, græskarkerner og søde æbler

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Hokkaidogræskar
  • 1 stk. Løg
  • 4 clove Hvidløg
  • 2 stk. Bagekartofler
  • 0.5 stk. Chili rød chili
  • Frisk ingefær
  • 1.5 deciliter Fløde
  • Olivenolie til stegning
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 spsk. Spidskommen
  • Krydderier
  • Vand
  • 2 stk. Æbler
  • 2 deciliter Græskarkerner
  • Salt
  • palmekål bladene
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Suppe:

    Flæk hokkaidogræskarret med en stor kniv og fjern kernerne og det trævlede kød i midten. Skær græskarret i mindre både og skræl dem. Skær græskarkødet i grove tern. 
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg og skær også dem i grove tern.
    Opvarm en stor gryde med olivenolie. Svits grøntsagerne i olien i et par minutter og tilsæt spidskommen.
    Flæk chilien og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker og tilsæt den til grydens indhold.
    Hæld vand over grøntsagerne - vandet skal kun dække 2/3 af grøntsagerne - og lad gryden koge ved lav varme i cirka 30 minutter. 
    Blend suppen cremet og glat med en stavblender.
    Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet.
    Smag suppen til med salt, peber og friskrevet ingefær.
     

    Topping:

    Opvarm en pande og rist græskarkernerne i olie, til de popper. Tag dem af panden og drys dem med salt.
    Kom lidt mere olie på panden og rist palmekålen til den er sprød og gylden. Krydr med salt og peber.
    Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i små tern. 
     

    Servering:

    Server suppen i skåle med de tre slags topping ved siden af. Dryp også gerne suppen med lidt god oliven- eller krydderolie efter smag.  

Noter

Palmekål er endnu ikke så kendt herhjemme, selv om det efterhånden fås i en del supermarkeder. Palmekål kan erstattes af grønkål, hvis det er lettere at skaffe. Lige meget hvilken type kål du vælger, er det en grøntsag, der er proppet med gode vitaminer, mineraler og fibre, og vi skal helst spise mange flere af de grove grøntsager. Denne opskrift er et skridt på vejen mod målet, da det som bekendt er nemmere at få spist alt det sunde, hvis det samtidig smager godt.  


Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?