fbpx Græskarsuppe | opskrifter | GastroFun.dk

Græskarsuppe

Græskarsuppe
Beskrivelse

Der er ikke noget så lækkert, som en dejlig cremet, velsmagende suppe - her får du opskriften på en god græskarsuppe med hokkaido. 

Suppen er lige til at gå til, og kan nemt tilpasses, så den falder i familiens smag. Laver du en stor portion, kan du tilmed fryse dele af den ned, og så har i nem aftensmad til dage, hvor det kniber med tiden i køkkenet. 

Server den med friske æbletern, sukkerærter og sprøde græskarkerner. 

Velbekomme!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Suppe)
1 Løg
4 fed Hvidløg
1⁄3 Chili (rød, uden kerner)
1 tsk Ingefær (fint revet)
1 spsk Olivenolie
1 spsk Citronsaft
1⁄2 tsk Spidskommen
  Vand
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Æble
Vejledning

Skyl hokkaidoen, skær den midt over og skrab kernerne ud. Skær den ud i grove tern med skræl. 

Skyl, skræl og hak løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i tern. 

Find en tykbundet gryde frem og varm olie op heri. Sautér alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær med middelfarve i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker omkrig 2/3 af grøntsagerne. Hellere for lidt end for meget. 

Læg låg på og lad det koge i gryden i 15-18 minutter. Grøntsagerne skal være møre.

Blend suppen med en stavblender, til den er helt glat og cremet. Spæd til med grøntsagsbouillon, hvis suppen er for tyk. 

Tilsæt citronsaft og fløde og blend det hele igen. 

Smag til med salt og peber. 
 

Top suppen af med ristede græskarkerner, sukkerærter og æbler i tern. 

 

Græskarsuppe

Source

Retten er inspireret herfra

Sociale medier
Læs også
Græskarbrød
Opskrift
Redaktion