Græskarsuppe

Græskarsuppe
Beskrivelse

Cremet og fyldig græskarsuppe med cremefraiche og ristede græskarkerner. En dejlig lækker og mættende vegetarret til en kold efterårsdag.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
2 spsk Spidskommen
2 dl Fløde
2 spsk Sukker
1 Chili (Rød)
1⁄2 tsk Cayennepeber
  Krydderier (Salt, peber og citronsaft)
  Salt
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
  Creme Fraiche (18 %)
Vejledning

Græskarsuppe:

Græskarret udhules og skæres (med skræl) ud i slå tern.

Gulerødder og kartofler skrælles og skæres ligeledes ud i små tern.

Grøntsagerne kommes op i gryden og der hældes vand over til det dækker grøntsager der koges møre i cirka 30 minutter.

Fløden, chili (fint hakket), cayennepeber, spidskommen, sukker og citronsaft hældes ved og suppen blendes med en stavblender.

Suppen smages til med salt og peber - evt ekstra citronsaft!

 

Ristede græskarkerner:

Varm en pande godt op og tilsæt olien.

Hæld kernerne på og lad dem "riste" ved høj varme under omrøring.

De vil stille og rolig begynde at poppe og når det sker, skal der skrues ned for blusset.

Tilsæt salt og lad dem blive ristet igennem.

Tag dem op af panden og placer dem på køkkenrulle/viskestykke.

 

Servering:

Server suppen med en spiskeskefuld creme fraiche på toppen og drys med de ristede græskarkerner.

Græskarsuppe

 

Noter

Tip; suppen kan med fordel laves dagen forinden, således den når at trække.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier