fbpx 🎃🍞Græskarbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Græskarbrød

Græskarbrød
Beskrivelse

Lækker opskrift på en glutenfri udgave af et græskarbrød.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Dette lækre, svampede og luftige græskarbrød med lunende krydderier er perfekt til kølige efterårsmorgener. Det smager skønt både nybagt og dagene efter – især smurt med en smule smør." 

Udbytte
1 brød
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
200 g Mandler
3 Æg (str. M/L)
1⁄2 dl Ahornsirup
1 spsk Melasse (Kan undlades, men giver en skøn smag)
100 g Havremel
1 spsk Bagemiddel (fiberHUSK)
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver
1 spsk Kanel
1 tsk Allehånde
1⁄2 tsk Salt
50 g Mandler (Pynt)
1 spsk Ahornsirup (Pynt)
Vejledning

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en rugbrødsform med bagepapir.

Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil de bliver til flydende mandelsmør.

Tilsæt derefter æg, græskarmos, ahornsirup, melasse og æblecidereddike, og kør igen, indtil det er blandet.

Tilsæt da havremel, fiberHUSK, natron, bagepulver, kanel, ingefær, allehånde og salt, og kør maskinen, så du får en jævn dej. 

Fordel dejen i rugbrødsformen, og pynt toppen af kagen med mandler.

Pensl forsigtigt overfladen af mandlerne med ahornsirup, og sæt så brødet i ovnen i 1 time, indtil det er flot hævet, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten.

Servér brødet lunt eller afkølet. 

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion