fbpx ✅Gråand🦆 a la orange🍊 | opskrifter | GastroFun.dk

Gråand a la orange

Gråand a la orange
Beskrivelse

Du har sikkert hørt om and ala orange - her i en udgave lavet af gråand.

Anden serveres sammen med en lækker orange-ingefærsauce, perleløg & majroer.

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Gråand)
2 Gråand (store)
2 spsk Olivenolie
1 Appelsin (økologisk)
  Frisk timian (4 kviste)
  frisk rosmarin (4 kviste)
  Salvieblade (4 kviste)
  salt og peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Orange-ingefærsauce med perleløg og majroer)
  Majroer (12-14 mellemstore)
7 Appelsin (økologiske)
  Frisk ingefær (50-80 gram)
4 spsk Honning
1 Hvidløg (helt)
50 g Smør (skåret i små tern)
1 spsk Peberkorn (sichuanpeberkorn)
  Salt
Vejledning

Gråand

Forvarm ovnen til 200 grader.

Gnid gråænderne ind i olivenolie, krydr med salt og peber og brun dem i ovnen 10 minutter.

Sluk ovnen og lad ænderne ”trække” i ovnens eftervarme i 5 minutter.

Tag ænderne ud og lad dem hvile i 10 minutter før udskæring.

Skær bryster og lår fra skroget.

Pil skindet af brysterne og kasser.

Læg bryster og lår i en smurt ildfast pande.

Skær appelsinen i skiver med skræl og læg dem over hvert bryst og drys med timian, rosmarin, salvie og salt og peber.

 

Orange- ingefærsauce med perleløg og majroer

Pil perleløgene og skræl majroerne.

Pres saften af appelsinerne.

Skræl ingefæren og kør den igennem en juicemaskine.

Bland ingefær- og appelsinsaft med honning i en gryde og kog langsomt ind til en fjerdedel.

Hak hvidløget og skær majroer i skiver a 1 cm.

Kom hvidløg, majroer og perleløg i saften og damp dem møre i ca. 10-12 minutter.

Monter med smørtern og smag til med sichuanpeber, citronsaft og salt.

 

Servering

Stil panden i ovnen under grill i 4-5 minutter lige inden servering.

Tag panden ud og hæld orange-ingefærsaucen over.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vildt på Gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gråand
Opskrift
Gyldendal
Helstegt dådyrkølle
Opskrift
Redaktion
Udskæring af dyrekølle
Artikel
Redaktion
Dyrekølle
Opskrift
Redaktion
Syltede svampe
Opskrift
Per Asmussen
Tataki af dåvildtfilet
Opskrift
Gyldendal
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Ribsgelé
Opskrift
Gyldendal