fbpx ✅Gourmetpizza🍕med oksefilet | opskrifter | GastroFun.dk

Gourmetpizza med oksefilet

Gourmetpizza med oksefilet
Sidst ændret:
Søndag den 22. november, 2020 - 09:42
Beskrivelse

Gastrofamiliens bud på en mega lækker pizza, som lige løfter hverdagen til nye højder.

Opskriften kræver en bagesten/stål. Har du ikke en pizzasten når pizzaen skal i ovnen, er der mulighed for at være kreativ og finde en alternativ pizzasten. Vores pizzaer er for eksempel bagt på bunden af en støbejerns grillpande.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
200 g Oksefilet (skåret i stykker af 4x4x4 cm)
2 spsk Solsikkeolie
100 g Mozzarella (frisk)
4 Timianstilke (kviste)
1 Rødløg (skåret i tynde hele skiver)
2 1⁄2 dl Vand (koldt)
7⁄10 dl Olivenolie
25 g Gær
1 tsk Salt
250 g Hvedemel
150 g Durum mel
Vejledning

1. Opløs gæret i vandet og tilsæt salt og olie.

2. Tilsæt lidt af hvedemelet og rør i dejen. Tilsæt så durummel og rør sammen.

3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt mens du rør dejen sammen. Når dejen har en tyk klistret konsistens, hælder du den ud på dit rene køkkenbord og ælter resten af hvedemelet, ind i dejen. Dejen er klar nar den lige akkurat kan slippe dine hænder.

4. Hæld en spiseske olivenolie i en stor skål og læg dejen op i. Sørg for at skålens sider og hele dejens overflade er smurt med olien. Lad dejen hæve tildækket i I time og 15 minutter. 

5. Brun oksekødet i solsikkeolien ved høj varme og krydr med salt & peber. Derefter fordeler du oksekødstykkerne på et træskærebræt, hvor det er klart til at blive lagt på pizzaen.

6. Del din pizzadej i fire stykker. Rul et stykke ud på køkkenbordet, så dejen får en tykkelse på omkring 3 mm.

7. Fordel en smule tomatsauce på pizzaen, uden at overskride skorpens kant.

8. Træk lange tynde stykker af mozzarellaen og fordel det på pizzaen. Fordel også et antal skiver af rødløget på pizzaen, efter eget behov. Fordel nu dine oksekødstykker rundt på pizzaen. 

9. Bag pizzaen på en pizzasten i ovnen, på 265 graders normal varme i 7-10 minutter. Når pizzaens skorpe bliver gyldenbrun og sprød er den klar til at tage ud.

10. Drys til slut friske timianblade ud over pizzaen og så skal den serveres! 

Velbekomme! 

Kilde

Følg os på Instagram her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier