fbpx 🌭Gourmet Hotdog | opskrifter | GastroFun.dk

Gourmet Hotdog

Gourmet Hotdog
Beskrivelse

Hotdog er et sikkert hit. Vores opskrift på gourmet hotdogs vil imponere dine gæster og kære. Vi erstatter pølsen med jomfruhummerhaler og vores mayonnaise laves af jomfruhummerskallerne.

Retten serveres på hjemmebagt brød med rødløgschutney og kartoffelchips.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
1 time, 33 minutter
Ingredienser
4 dl Olie (Smagsneutral)
1⁄2 tsk Sennep (Dijon)
  Krydderier (Salt, hvid peber, citronsaft og æbleeddike)
Vejledning

Jomfruhummerolie

Jomfruhummerhalerne er pillet fra og bruges til retten.

Skallerne (og hovederne) bruger vi til en olie til vores mayonnaise.

Jomfruhummerolie

Skallerne flamberes i alkohol i 1 minut og dækkes herefter af neutral olie. Bring det i kog lad det derefter simre i 20-25 minutter. 

Jomfruhummerolie
Sigt olien og køl den i fryseren i 40 minutter ned før den kan bruges. 

Jomfruhummermayonnaise

Pisk æggeblommer med æbleeddike og dijon sennep. Når det tykner tilsæt drypvis jomfruhummerolien indtil det har en mayonnaisekonsistens. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.

Mayonaise

 

Stegte jomfruhummerhaler

Sørg for at halerne er tørret godt af og steg dem ved høj varme på en tykbundet gryde. Brug gerne lidt af olien fra skallerne til at stege dem i. De skal have ca. 20-30 sekunder på hver side.

Stegte jomfruhummerhaler

 

Kartoffelchips

Skræl kartoflerne og skær dem så tynde som overhoved muligt. Vi benytter os af et mandolinjern til det.

Chips

Udvand dem i en halv time og tør dem godt af i et viskestykke.

Chips

Udstik dem med hvad du har af udstikker, så de bliver små, a' la' jomfruhummerhallerne i størrelse.

Hæld olien i en skål og vend kartoffelskiverne én og én i olien og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ved 180 grader alm. ovn i 5-7 minutter afhængig af ovnen og kartoflernes tykkelse. De må gerne tage lidt farve, men hold øje med kanternes farve.

 

Kartoffelchips

Dup dem med et viskestykke når de kommer ud og drys salt på med det samme.

Kartoffelchips

 

Brød

Mht. brødet, så brugte vi samme opskrift som vores burgerboller. Forskellen var blot at de blev ikke drysset med sesam og formet aflangt.

Hotdog brød

 

Servering

Brødet skal skæres på langs og ca. 1/3 ned. Start med lægge en stor skefuld rødløgschutney i bunden, derefter mayonnaisen henover og til sidst skiftevis jomfruhummerhaler og kartoffelchips på højkant. 

Gourmet hotdog

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Klassisk hotdog med det hele
Opskrift
Muusmann Forlag
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion