Glutenfri pebernødder

Glutenfri pebernødder
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:39
Beskrivelse

Denne opskrift tager udgangspunkt i min barndoms pebernødder.

De smager (for mig), som rigtige pebernødder skal smage – de har en god sprødhed og perfekt krydderisammensætning!

Men vi har alle forskellige juletraditioner, så juster endelig krydderimængden eller valget af krydderier, hvis de for dig ikke smager som rigtige pebernødder.

Opskriften giver 40-50 stk., afhængig af størrelsen på dem.

 

Sværhedsgrad
Udbytte
40 stk.
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Hviletid
1 time
Tid i alt
1 time, 37 minutter
Ingredienser
225 g Smør (blødt)
225 g Sukker
2 spsk Mørk sirup
2 spsk Vand (koldt)
3 tsk Kanel
3 tsk Kardemomme
2 tsk Natron
1⁄4 tsk Hvid peber
1 Æg
400 g Rismel (gerne fuldkorn)
Vejledning

Rør alle ingredienserne sammen på røremaskine eller med håndmixerens dejkroge. 

Lad dejen hvile i køleskab i mindst en time.

Er dejen ikke kold nok, vil pebernødderne flade ud i ovnen. 

Tril pebernødder i den ønskede størrelse.

Vær opmærksom på, at de hæver en del i ovnen.

Tænd ovnen på 180 grader og bag pebernødderne i 10-12 minutter.

Noter

Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver pebernødder her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Kilde

Opskriften er fra min bog: "Glutenfrie Årstider".

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier