fbpx ūüć™Glutenfri og laktosefri cookies | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri og laktosefri cookies

Glutenfri og laktosefri cookies
Beskrivelse

Der kan være flere grunde til, at man enten lever 100% gluten- og/eller laktosefrit, eller bare vælger at undgå gluten og laktose i ny og næ.

M√•ske din krop¬†er mere eller mindre intolerant overfor det ene eller det andet - m√•ske du sigter efter nogle andre helbredsm√¶ssige f√łlgevirkninger.

Uanset hvad, dine grunde m√•tte v√¶re, skal du under INGEN omst√¶ndigheder snydes for l√¶kre, s√łde havregrynscookies!

Glutenfri og laktosefri cookies

Jeg har ikke megen erfaring med at bage hverken laktose- eller glutenfrit, men det er HELT sikkert en "verden", jeg har lyst til at eksperimentere meget mere i.

Jeg har nemlig en veninde, der har f√•et konstateret b√•de laktoseintolerans¬†og glutenallergi, og hvis du synes, hun lyder RIGTIG uheldig, s√• kan jeg fort√¶lle dig, at det slet ikke stopper her: Hun er nemlig ovenik√łbet n√łddeallergiker! Jeps, s√• uheldig kan man desv√¶rre ogs√• v√¶re.

Ofte bruger man jo n√łdder (i form af eksempelvis mandelmel) som erstatning for almindelig mel i glutenfri opskrifter.¬†S√• da jeg besluttede mig for at fork√¶le min veninde med lidt l√¶kkert, kan du nok forst√•, at det var noget af en udfordring, jeg lige¬†pludselig stod overfor. Challenge accepted!

Og må jeg have lov at sige, at resultatet blev MERE end vellykket.

Udbytte
15 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
16 minutter
Hviletid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 11 minutter
Ingredienser
75 g Kokosolie
125 g Farin (eller r√łrsukker)
100 g M√łrk chokolade (groft hakket eller chokoladeknapper)
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Vaniljesukker
Vejledning
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. R√łr havregryn, bagepulver, vaniljesukker og chokolade sammen i en sk√•l.Glutenfri og laktosefri cookies
  3. Smelt kokosolien i en lille gryde.
  4. N√•r olien er smeltet, tils√¶ttes farin eller r√łrsukker (som du kan se, kom jeg farinen i lige tidligt nok, men det er meningen, at du skal vente, til kokosolien er helt smeltetūüėČ).Glutenfri og laktosefri cookies
  5. Lad det smelte sammen under omr√łring.
  6. Sl√• √¶gget ud i sukkerblandingen og r√łr det sammen.
  7. Tilsæt nu havregrynsblandingen til sukkerblandingen og bland det hele grundigt.Glutenfri og laktosefri cookies
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  9. Tag en spiseske og sæt klatter af cookiedej på bagepladen. Der er dej nok til to plader, og hver plade med cookies skal bages hver for sig.Glutenfri og laktosefri cookies
  10. Sæt den ene bageplade i den forvarmede ovn.
  11. Lad havregrynskagerne bage i 8-10 minutter.
  12. Tag den f√łrste omgang f√¶rdige cookies ud af ovnen og stil dem til afk√łling, mens den sidste bageplade s√¶ttes¬†i ovnen.Glutenfri og laktosefri cookies
  13. Lad alle havregrynskagerne k√łle helt af inden servering, s√• de bliver s√• spr√łde som muligt.
  14. Velbekomme!

Glutenfri og laktosefri cookies

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion