fbpx Glutenfri lagkage | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri lagkage

Glutenfri lagkage
Underrubrik
Men banan og hindbærskum
Beskrivelse

En hyggelig og velsmagende fødselsdagslagkage med glutenfri lagkagebunde og nem at lave laktosefri hvis man ønsker det.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Til en fødselsdag hører lagkage til – og hvorfor skal du snydes, bare fordi du følger low FODMAP diet?

Her får du en opskrift på FODMAP-venlige og glutenfri lagkagebunde.

Fyld kagen med dit yndlingslagkagefyld, eller prøv vores simple version med hindbærflødeskum og søde bananer."

Udbytte
10 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Lagkagebunde)
4 Æg (Mellemstore)
1 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄2 dl Kartoffelmel
1 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Fyld)
2 1⁄2 dl Piskefløde
2 dl Fromage frais (Eller 3 dl drænet laktosefri yoghurt)
250 g Hindbær (Friske)
2 Bananer (Modne)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
2 1⁄2 dl Piskefløde (Eventuelt laktosefri)
Vejledning

Lagkagebunde

Først laves lagkagebundene.

Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt sukker til æggehviderne lidt ad gangen, imens du fortsat pisker.

Tilsæt herefter 1 æggeblomme ad gangen, imens du fortsat pisker.

Sigt kartoffelmel og bagepulver ned i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Bag bundene ved 225 °C i ca. 8 minutter i en smurt kageform ad tre omgange, så du får tre bunde.

 

Lagkagefyldet

Herefter laves fyldet.

Pisk fløden til flødeskum.

Mos hindbær med en gaffel.

Rør vaniljesukker sammen med yoghurt, og vend flødeskum, vaniljeyoghurt og moste hindbær forsigtigt sammen.

Skær bananerne i skiver.

Kom fyldet i de afkølede lagkagebunde – skiftevis med hindbærskum og bananskiver.

 

Pyntning

Pynt herefter lagkagen.

Pisk fløden til flødeskum, og pynt lagkagen med flødeskum samt hakket chokolade og valnødder.

Noter

TIP: Prøv også en version med ananas fra dåse, kagecreme og chokoladeglasur, som smager super godt.
Du kan også prøve at tilsætte smag til dine lagkagebunde, for eksempel kakaopulver. Lagkagebundene kan fryses ned, hvis du skal bruge dem en anden dag.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rutebilslagkage
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion