fbpx ✅Glutenfri 🥕gulerodskage🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri gulerodskage

Glutenfri gulerodskage
Underrubrik
Fransk gulerodskage
Beskrivelse

Lækker og dejlig fransk gulerodskage uden gluten.

Den er nem at gøre sin egen og du bruger bare det glutenfri mel du synes giver mening til opskriften.

Den kræver en springform på 22 cm. 

Vi har opskriften fra bogen: "Helt uden gluten - Brød, boller og kager, der smager", skrevet af Kathrine Rosamunde Virring & Mette Marie Viscor.

Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
2 Æg
125 g Rørsukker (eller kokossukker)
1 dl Surdej
125 g Mel (glutenfrit mel. F.ke.s ris- eller boghvede- mel eller en blanding af flere slags)
1 tsk Natron
1 tsk Kanel (stødt)
1⁄2 tsk Havsalt
1 tsk Vaniljesukker (eller vaniljepulver)
75 g Hasselnødder (hakkede)
50 g Kokosmel
200 g Gulerødder (revne)
100 g Æble (fintrevet eller æblemos)
  Rosiner (1 håndfuld - kan udelades)
  Flormelis (til pynt)
Vejledning

Rør æg, sukker, olie og surdej sammen i røreskålen.

Bland mel og krydderier sammen og kom det derefter i skålen til den våde masse.

Rør det hele godt sammen på røremaskinen og tilsæt til sidst nødder, kokos, gulerødder og æble.

Vend det sammen, til det lige netop er blandet sammen.

Varm ovnen op til 175 grader varmluft.

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir og bag kagen

i den varme ovn i cirka 45 minutter.

Prøv med en strikkepind, for at se om den klarer testen og kommer tør op.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.

Drys til sidst med sigtet flormelis.

Source

Helt uden gluten

Vi har opskriften fra bogen:  "Helt uden gluten - Brød, boller og kager, der smager", der udgives af Politikens Forlag

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Glutenfri hindbærsnitter
Opskrift
Redaktion
Gulerodskage
Opskrift
Thomas
Gulerodsmuffins
Opskrift
Henriette Kristiansen
Gulerodsmuffins
Opskrift
Mette