fbpx 🥣Glutenfri grød med æble og kanel | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri grød med æble og kanel

Glutenfri grød med æble og kanel
Sidst ændret:
Torsdag den 28. november, 2019 - 15:06
Beskrivelse

Dejlig simpel og lækker opskrift på glutenfri grød. Du vælger selv om du ønsker at bruge glutenfri havregryn, quinoa-, hirse- eller boghvedeflager.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
  Glutenfri havregryn (80-100 g quinoaflager og/eller glutenfrie havregryn, hirseflager eller boghvedeflager)
  Vand (Koldt. 3-4 dl)
  Salt (1 nip)
2 tsk Kanel (Stødt)
1⁄2 tsk Kardemomme (Stødt)
Vejledning

Kog flagerne i vand ved lav varme i ca. 5 minutter under omrøring.

Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker grøden tyndere.

Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små tern.

Bland kanel, kardemomme og kokossukker, drys det over den færdige grød, og top op med æbletern. 

Noter

Tilsæt f.eks. lidt solsikkekerner og/eller græskarkerner i grøden eller oven på den færdige grød.

Du kan også erstatte noget af vandet med æblejuice, gulerodsjuice eller rødbedesaft.

Grøden bliver i øvrigt lettere fordøjelig og sundere, hvis du sætter flagerne i blød i vandet natten over. Og så kan du naturligvis tilsætte en klat smør i den færdige grød, hvis du kan lide det.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Havregrød
Opskrift
Anette
Æbler
Artikel
Redaktion