fbpx 🥣Glutenfri grød med æble og kanel | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri grød med æble og kanel

Glutenfri grød med æble og kanel
Beskrivelse

Dejlig simpel og lækker opskrift på glutenfri grød. Du vælger selv om du ønsker at bruge glutenfri havregryn, quinoa-, hirse- eller boghvedeflager.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
  Glutenfri havregryn (80-100 g quinoaflager og/eller glutenfrie havregryn, hirseflager eller boghvedeflager)
  Vand (Koldt. 3-4 dl)
  Salt (1 nip)
2 tsk Kanel (Stødt)
1⁄2 tsk Kardemomme (Stødt)
Vejledning

Kog flagerne i vand ved lav varme i ca. 5 minutter under omrøring.

Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ønsker grøden tyndere.

Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær dem i små tern.

Bland kanel, kardemomme og kokossukker, drys det over den færdige grød, og top op med æbletern. 

Noter

Tilsæt f.eks. lidt solsikkekerner og/eller græskarkerner i grøden eller oven på den færdige grød.

Du kan også erstatte noget af vandet med æblejuice, gulerodsjuice eller rødbedesaft.

Grøden bliver i øvrigt lettere fordøjelig og sundere, hvis du sætter flagerne i blød i vandet natten over. Og så kan du naturligvis tilsætte en klat smør i den færdige grød, hvis du kan lide det.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Havregrød
Opskrift
Anette
Æbler
Artikel
Redaktion