fbpx 🍏🥧Glutenfri æbletærte | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri æbletærte

Glutenfri æbletærte
Beskrivelse

Dejlig og velsmagende æbletærte - lavet uden gluten.

Kagen består af en glutenfri mørdej og dens sprødhed sammen med en kombination af sødme og syrlige æbler, giver en dejlig tærte. 

Udbytte
1 tærte
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørdej)
300 g Melblanding (Finax glutenfri melblanding (rød))
  Stødt ingefær (1-2 tsk.)
150 g Smør (Stuetempereret)
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Fyld)
  Æbler (4-5 stk. Gerne syrlige)
2 spsk Sukker
1 tsk Kanel (Gerne ceylon)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Perlesukker (Kan erstattes af flormelis)
Vejledning

1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt, en smørkniv og en kagerulle.

2.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.

3.    Vej flormelis i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.

4.    Tilsæt ingefær .

5.    Mål smørret af – brug stregerne på smørpakken.

6.    Skær smørret i små klumper og kom dem i den store skål.

7.    Slå ægget ud i den store skål.

8.    Stik hænderne i skålen og nulr ingredienserne til de ligner revet ost.

9.    Mas det hele sammen til en klump.

10.  Pak dejklumpen ind i film og læg den i fryseren i 15-30 min. eller i køleskabet 1 time.

11.  Tænd ovnen på 190 grader celsius.

12.  Tag et skærebræt og en kniv.

13.  Skyl æblerne og tør dem .

14.  Skær æblerne i 1/8-dele eller tyndere, hvis du vil.

15.  Put dem i en frysepose sammen med sukker og kanel og ryst posen godt, så der er sukker og kanel på alle æblerne.

16.  Tag dejen ud af fryseren.

17.  Del dejen i 2 – til en bund og en top.

18.  Rul dem begge flade med kagerullen og læg den ene i bunden af et smurt tærtefad.

19.  Hæld æblerne i fadet.

20.  Læg den anden dej ovenpå.

21.  Bag tærten i 35 minutter. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Æbletærte
Opskrift
Thomas
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Æbler
Artikel
Redaktion