fbpx Gluten & mælkefri kerne boller | opskrifter | GastroFun.dk

Gluten & mælkefri kerne boller

Gluten & mælkefri kerne boller
Underrubrik
Frokostbolle, grovbolle
Beskrivelse

Mit bud på lækre og velsmagende kerneboller.

Da jeg både er gluten- og laktoseallergiker, så er det ikke nok for mig at bruge mælkeprodukter uden laktose, så her er mit bud på hvordan man sagtens stadig kan få en lækker udgave af boller uden at bruge disse produkter.

Udbytte
25 Stk.
Foreberedelsestid
8 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
8 timer, 50 minutter
Ingredienser
1⁄4 pk Gær
12 dl Vand
2 tsk Salt
500 g Havremel (Jeg blender glutenfri havregryn)
150 g Majsmel
Vejledning

Dag 1

Rør vand og gær sammen og tilføj derefter salt og loppefrøskaller. 

Bland alle meltyperne sammen i en skål for sig, og tilsæt lidt af gangen til massen.

Tilsæt derefter kernerne og lad dejen stå tildækket på køkkenbordet et par timer, og derefter i køleskabet natten over
(mellem 8-24 timer).

 

Dag 2

Tænd ovnen på 250 grader, alm. varme, lad de bageplader der skal bruges blive varmet op med ovnen.

Form bollerne og sæt på bagepapir, de skal ikke pensles.

Når ovnen når de 250 grader, da trækkes bagepapiret over på bagepladen, og bollerne bages i 17-20 minutter til de er gyldne og føles hule når man banker på dem under bunden.

Noter

Bolledejen er rørt på en Kenwood røremaskine

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion