fbpx ✅Gammeldags fastelavnsboller med creme | opskrift på Gastro Fun

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller med creme
Sidst ændret:
Torsdag den 7. marts, 2019 - 00:47
Beskrivelse

Disse nemme og lækre, gammeldags fastelavnsboller med creme, kan laves relativt hurtigt og er et sikkert hit.

Der kan bruges kagecreme, marmelade eller chokolade som fyld.

Sværhedsgrad
Udbytte
18 Stk
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
7 minutter
Tid i alt
1 time, 22 minutter
Ingredienser
2 1⁄5 dl Sødmælk
1 pk Gær
125 g Smør
2 Æg
1 1⁄2 tsk Salt
2 tsk Sukker
500 g Hvedemel
Vejledning

Lun mælk og smør i en gryde.

Smulrer gæren i en skål og opløs gæren i den lune mælk og smør.

Pisk æggene let, inden de tilsættes gæren, salt og sukker.

Ælt melen ind i dejen lidt af gangen. Til du har en lind og let dej.

Lad dejen hæve i 30 min under en badehætte (eller viskestykke).

Mens dejen hæver, skal der laves en kagecreme. Her har vi valgt at bruge en færdig kagecreme.

Del dejen i 2, og rul den til kugler.

Rul dejen ud og skær 9 firkanter der er 10*10 cm.

Fastelavnsboller

Kom en spsk. kagecreme i midten af hver firkant. Det kan også være sammen med et stykke chokolade eller marmelade.

Fastelavnsboller

Luk hver firkant og klem enderne godt sammen, inden de placeres på en bageplade med bagepapir, med samlingen ned ad.

Fastelavnsboller

Bag fastelavnsbollerne i 7-10 ved 220 grader varmluft.

Fastelavnsboller

Lad fastelavnsbollerne køle af inden de pyntes og serveres.

Læs også
Fastelavnsboller
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier