Galette (Fransk frugttærte)

Galette (Fransk frugttærte)
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:15
Beskrivelse

I aftes sluttede vi en fantastisk ☀️sommer af med skønne venner og en overskøn middag.

Mør grillet oksemørbrad med lækkert tilbehør - ribbestegs sandwich til børn og barnlige sjæle🍔og Galette med🍑🍑ferskner ~ marcipan toppet med kugler af go’ vanilieis til dessert

Galette ~ Fransk frugttærte serveres lun og smager også fantastisk med blommer - æbler eller bær.

Det er noget af det nemmeste at lave og du bager Galette hent uden en form.

Den sprøde dej har mandelmel i. Dette kan du undlade og blot bruge almindelig mel.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
3 dl Mel
1 dl Mandler (En håndfuld mandler blendet til mel - gem lidt til at drysse over fersknerne)
125 g Smør
1 1⁄2 dl Sukker
1⁄2 tsk Stødt ingefær
1 tsk Bagepulver
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Fyld)
4 Ferskner (skæres i tynde både og vendes i)
1⁄2 dl Sukker
1⁄2 Citron (kun saften)
  Opskriftsgruppe (Topping)
50 g Marcipan
  æggehvide (til penslingen)
  Sukker (drys henover)
Vejledning

Smuldre smørret i alle de tørre ingredienser og tilsæt ægget.

Saml dejen og lad den hvile 20 min på køl.

Rul dejen ud og fordel ferskenerne så der er 5 cm fra kanten.

Drys en anelse af mandelmelet over ferskenerne og riv 50 gram marcipan over.

Fold kanterne om og pensel med æggehvide og drys med sukker

Bag din galette i cirka 20-25 minutter ved 200°.

Noter

TIP: Da marcipanen hurtigt tager farve, lagde jeg et stykke folie over midten!

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier