Fyldte tomater i ovn

Fyldte tomater i ovn
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 14:39
Beskrivelse

Fyldte tomater er en klassiske grøn ret der kan varieres på et utal af måder. Retten er en nem og billig vegetarret, men den kan også fint serveres som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ. 

Vi har her lavet en variation med vilde ris, peberfrugt og masser af hakket frisk basilikum. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
150 g Ris (vilde ris)
4 Tomater (store tomater, gerne bøftomater)
2 fed Hvidløg
1 bdt Basilkum
1 Peberfrugt (helst gul)
  Krydderier (salt og peber)
1 dl Vand
Vejledning

Skyl de vilde ris grundigt. Hæld vand i gryden, der skal være dobbelt så meget vand, som der er ris. Tilsæt et drys salt.

Bring gryden i kog risene i cirka 45 minutter. Hæld risene i en sigte og afkøl med koldt vand. 

Skær toppene af tomaterne (husk at gemme dem). Udhul forsigtigt tomaterne og gem tomatkødet. 

Pil løgene og hak dem fint. Opvarm olivenolien på en pande og svits løgene let. Tilsæt tomatkødet og lad det stege med på panden i cirka 5 minutter, til væden er fordampet.

Rens peberfrugten og skær den i små tern. Skyl basilikum og hak den fint. 

Vend de kogte ris med løg- og tomatblandingen, basilikum og peberfrugttern. Krydr godt med salt og peber. 

Fordel fyldet i de udhulede tomater og sæt toppene på som låg.

Placer tomaterne i et ovnfast fad. Hæld 1 dl. vand i bunden af fadet og bag tomaterne i 20 minutter til de er gennembagte og flot gyldne.

Server de fyldte tomater som tilbehør til kød, eller spis dem som en vegetarisk ret med en god salat og godt brød. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier