fbpx ūü•íFyldt squash‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Fyldt squash

Fyldt squash
Sidst ændret:
Tirsdag den 1. oktober, 2019 - 08:40
Beskrivelse

Fyldt squash er en klassisk¬†ret, og der findes utallige variationer af den -¬†b√•de til¬†k√łdspisere og vegetarer.

N√•r sommeren g√•r p√• h√¶ld og et stykke ind i efter√•ret er der s√¶son for danske squash. Alle, der har haft blot en enkelt plante, ved, at squash gror som ukrudt, og at man p√• gode √•r kan ende med en trilleb√łrfuld, som man ikke aner, hvad man skal stille op med.

Her kommer den fyldte squash som sendt fra himlen! Det er en lækker og nem hverdagsret, og fyldet kan varieres på utallige måder, så du får en ny smagsoplevelse hver gang.

Så giv squashen hovedrollen i måltidet og opdag, hvor lækker den kan blive.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
4 Squash (små squash - alternativt kan du bruge 2 mellemstore.)
  Krydderurter (timian og oregano - frisk eller t√łrret.)
1 strejf Cayennepeber
  Krydderier (salt og peber)
1 Mozarella (frisk mozzarella i pose.)
  Olivenolie (til stegning)
Vejledning

Vask squash og skær dem over på langs.

Bagt squash

Bagt squash

Fjern indmaden med en ske - gem indmaden, du skal bruge den senere. 

Bagt squash

Læg de halverede squash i et ildfast fad smurt med olie.

Hak l√łg og hvidl√łg fint.

Opvarm en gryde med olivenolie og svits l√łg og hvidl√łg heri. Lad det stege i et par minutter.

Riv guleroden groft.

Tilsæt revet gulerod og indmaden fra squashen, og lad det svitse med i et par minutter. 

Tag gr√łntsagerne op af gryden og l√¶g dem p√• en tallerken.

Kom det hakkede oksek√łd i gryden og steg det i et par minutter, til det tager en smule farve.

Kom gr√łntsagsblandingen tilbage i gryden til k√łdet og tils√¶t de t√łrrede krydderurter og krydderier.

Kom tomatsaucen ved og smag til med salt og peber.

Lad k√łdsaucen¬†simre i¬†10-15 minutter.

Fordel saucen i de udhulede squash.

Kom et stykke stanniol over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn i 25 minutter.

Når de 25 minutter er gået, tages stanniolen af, og den friske mozzarella fordeles ovenpå.

Retten sættes tilbage i ovnen i cirka 10 minutter, til osten er gratineret og gylden.

Serveres med ris, bulgur, speltkerner eller groft br√łd.

Retten kan ogs√• blot serveres med en l√¶kker salat som tilbeh√łr.¬†

 

 

 

Noter

Lad ikke dine squash vokse sig for store, da de nemt bliver tr√¶ede og kedelige. De sm√• squash er derimod spr√łde og l√¶kre og¬†langt mere anvendelige i k√łkkenet.¬†

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Bagte squash med oksek√łd og tomattopping
Opskrift
Henriette Kristiansen
Grillet squash
Opskrift
Thomas